Tayland Ormanlarında 200 Türk Mülteci Bulundu!

Tayland Ormanlarında 200 Türk Mülteci Bulundu!

Tayland'ın güneyindeki bir kampta saklanan ve Türk olduklarını söyleyen 200 mültecinin bulunduğu açıklandı, Tayland polisi ilk defa Türk mültecilerle karşılaştıklarını ve şaşkın olduklarını açıkladı

Tayland'dan kafa karıştırıcı bir haber geldi. Ülkenin güneyindeki bölgede bulunan gizli bir kampta Türk olduklarını söyleyen 200 mülteci yakalandı. Mültecilerin Tayland'a hangi yollarla gittikleri bilinmiyor.

The Daily Star gazetesinin haberine göre, Tayland polisi, ülkenin güneyindeki gizli bir kampta 200 mülteci yakaladıklarını, mültecilerin kendilerini Türk olarak tanımladıklarını söyledi. Tayland polisi olayı "bugüne kadar görülmemiş" bir durum olarak değerlendirdi.

Tayland mültecilerin sıkça kullandığı bir güzergah olarak biliniyor. Myanmar'daki Çin zulmünden kaçan Rohingya Müslümanları Tayland üzerinden birçok farklı ülkeye, özellikle de Malezya'ya sığınıyorlardı. Ancak 200 Türk'ün Tayland'a nasıl geldikleri, buradan nereye gitmek istedikleri konusunda herhangi bir fikrin olmadığı dile getiriliyor.

Olayla ilgili açıklama yapan Tayland Polisi genel Şefi Thatchai Pitaneelaboot, bu durumun daha önce hiç karşılaşmadıkları bir durum olduğunu, kendilerini Türk olarak tanımlayan 200 kişinin Tayland'a nereden ve nasıl geldiklerinin büyük bir soru işareti taşıdığını ifade etti.

Thatchai Pitaneelaboot, kampta bulunan mültecilerin aileleriyle birlikte olduklarını ve her an bir yerlere gidecekmiş gibi eşyalarının hazı halde bulunduğunu ifade etti. 

Kampta yakalanan mülteciler gözaltına alındı. Soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor. Mültecilerin herhangi bir suçla suçlanmadıkları için hapse atılmalarının düşünülmediği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili sorulan sorular üzerine, Türkiye Büyükelçiliği olaya dair herhangi bir bilgilerinin olmadığını açıklarken, Birleşmiş Milletler (BM) mülteci komisyonu olayla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.