Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Tavşana kaç, tazıya tut!

Bunun adı “Kontrollü bunalım stratejisi”dir. Önce DAEŞ’i salar, arkasından sen girersin. 

Özdemir Sabancı’yı DHKP-C öldürmüştü değil mi? Onu koruyan kim, nerede koruyor..

Marksist olduğunu söyleyen PYD’nin karargahında Amerikan bayrağının ne işi var? ABD, neden bir müttefikine karşı bir terör örgütü ile işbirliği yapsın ki, değil mi? Bu işler böyledir..

Şeytana pabucunu ters giydiren işler bunlar..

BÇG ile İslam’a sopa gösterirler, Fetullah’ı arkasında elinde havuçla aramıza salarlar..

Kalkancı BÇG’nin FETÖ taktiğini denemesidir.. FETÖ de KCK ile kol kola girerken aslında BÇG taktiği deniyor. Oysa daha önce hükümet, “dağda savaşı bırak düz ovada siyaset yap” diye KCK’yı silahını bırakıp, şehre davet ederken, FETÖ KCK’ya operasyon yapıyordu. Bugün kol kola girdiler.. 

CHP HDP ile bir araya geldi. FETÖ’cüler ile CHP arasında halen yakın ve sıcak ilişkiler var. Ama öte yandan FETÖ’cülerin Mustafa Kemal’le sorunları devam ediyor. Hatta bu konuyu kaşıyarak AK Partililer üzerinden bir komploya dikkat etmek gerek.

Kemalistler İslam’ı ekonomik, sosyal, siyasal hayattan silmeyi hedeflemişlerdi. FETÖ, kaleyi içeriden fethedip, İslam’ı dönüştürmek istiyordu.

FETÖ’cüler Kemalizm üzerinden ulusalcıları provoke etmek için bir hamle yapabilirler mi?

CHP’liler oynanan bu derin oyunun pek farkında değiller.

Bana kalırsa CHP’ye kim genel başkan olursa olsun, adayların hepsi, önce Kur’an-ı Kerim mealini baştan sonra muteber bir kaynaktan, mesela Hasan Basri Çantay’dan okumalılar. İnanmasalar da, ibadet kastı olmasa da, yönetmek iddiasında bulundukları bir halkın inancını bilmek, anlamak açısından buna mecburlar..

CHP’liler büyük ölçüde din cahili. Bilmiyorlar, bilmediklerini de bilmiyorlar.. Kemalizm’i ve laikliği bir dogma olarak kabul ediyorlar gibi. Onların böyle “dogmatik bir din”leri var sanki. Anıtkabir türbedir onlar için. Bir de güya çok okuyorlar. Hayatlarında dinin karşılığı “Çalıkuşu” romanı kadar bile yoktur.

Kemalizm’i bir menfaat aracı olarak görenlerin çoğu, aynı hedefe başka yollarla da ulaşabileceklerini görünce ray değiştiren bir sürü Kemalist geçinen adam var. FETÖ’nün içinde de var bu tip insanlar.

FETÖ bunlar üzerinden Kemalistleri kışkırtmak isteyebilir. AK Parti’ye karşı Şeytanla bile işbirliği yapar. Hem Kemalistler üzerinden AK Parti’ye vurmak, hem AK Parti üzerinden Kemalistlere vurmak, bir taşla vurulmak istenen iki kuş gibi gözükebilir bunların gözünde.

Topa girmeye çalışanlar yanlış yerden giriyorlar aslında. Çünkü öfkeleri akıllarından büyük. Bazı şeylerin şüyuunun vukuundan beter olabileceğini düşünemiyorlar..

Kemalistlerin daha düne kadar tek kale top çevirirken yazıp söyledikleri bile yeter bu tartışmada Kemalistleri köşeye sıkıştırmak için. “Hürriyet” yazınca suç olmuyor da, Hürriyet’in yazdığını bir başkası söyleyince niye suç oluyor.. Safiye Ayla söylüyor, bunlar yazıyor, peki Safiye Ayla’nın söyleyip, bunların yazdıklarını biri alıntılayınca suçlamanın bir mantığı var mı? Bu konuları bu şekilde tartışmaya açarak korumaya çalıştığını sandığınız değere zarar verirsiniz. Bu konular şüyuu vukuundan beter hadiselere dönüşür.

Bu tartışmada kimin zarar göreceği FETÖ’nün umurunda değil.. Bir ulusalcı bir AK Partiliye zarar veriyorsa, ya da tersi oluyorsa, bu iki grup arasında bir çatışma örgütlenebilirse FETÖ bundan ancak mutluluk duyar. Ulusalcı kesimden birileri, AK Parti’ye karşı öfkesi aklından büyük bazı CHP’liler de zaten yangına körükle gitmek için şimdiden yola çıktılar bile.. Zaten CHP’nin de içerideki sıkıntıyı gözlerden saklamak için böyle bir krize ihtiyacı vardı..

ABD Türkiye üzerindeki karanlık emellerine ulaşmak için, CHP, FETÖ, PYD-PKK-HDP ve Gezi bileşenleri üzerinden her yolu deneyecek. Tabii AK Parti içindeki, bürokrasi, media, iş dünyası ve STK içindeki uzantılarını da kullanmaya çalışacaktır.. DAEŞ de bu kirli oyunun bir parçasıdır..

Kimse “bizim içimizde FETÖ’cü yok” demesin. Ya saf ya haindir. Bu, “Bana Şeytan yaklaşamaz” demek gibi bir şey. Şeytan kıyamete kadar hep içimizde ve yanımızda olacak, icabında bizi Allah’la aldatmaya kalkacak. FETÖ gider METÖ gelir, ama mutlaka gelirler..

Ramazan bir şans.. Vahiyle yüzleşelim.. Şeytanların bağlandığı şu ayı bir uyanış vesilesi kılalım inşallah. Biz oruç tutalım... Oruç bizi tutsun. Biz namazı kılalım, namaz da bizi Mü’min kılsın inşallah..

Birileri bizim üzerimizde karanlık, kanlı ve kirli senaryolar yazıyor.. Onların bir planı varsa Allah’ın da bir hükmü vardır ve galib olacak olan Allah’ın hükmüdür.

Biz Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım, gerisi kolay.. Bizim, gören, duyan, bilen, hüküm sahibi, kadere, rızga, ecele hükmeden, “ol” diyince olduran “öl” diyince öldüren bir Allah’ımız var, ne gam! Biz yalnız değiliz. Ye’se düşmeyeceğiz.

Bizim için tek bir gerçek var, imtihan oluyoruz. 

Tekrar, bir kez daha hayırlı ramazanlar diliyorum. Selâm ve dua ile.

İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN. Kadir Demirel kardeşimiz, bir aile problemini sulh etmek için gittiği kızının evinde vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yaralı kızına ise acil şifalar, yakınlarına sabrı cemil ve başsağlığı diliyorum..

yeniakit

Bu yazı toplam 983 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar