Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Tavşana kaç, tazıya tut

Bu son saldırılar aslında Türkiye’ye, bu saldırılar seçimlere.

Bir “üst akıl” tavşana kaç, tazıya tut” diyor..

100’e yakın kişi hayatını kaybetti, 200’e yakın yaralıdan söz ediliyor. Bunun arkası da gelebilir.. Dikkatli olmak gerek.

Koç, Doğan, Paralel yapı köşeye sıkıştı. PKK zor durumda, DHKP-C’ye yönelik operasyonlar devam ediyor. Suriye krizine Rusya aktif olarak katıldı. O zaman bunların olması sürpriz karşılanmamalı. Durumdan vazife çıkaracak bir sürü kripto adam fırsat kolluyordu.

Mevlana der ki, “köpeğin kuyruğuna bastım, sesi ağzından çıktı”. Sahi Erdoğan ya da Davutoğlu kimin kuyruğuna bastı ki, sesi buradan geldi..

Birileri bu olay üzerinden iktidara yükleniyorsa, onlar bu denkleme göre, bu saldırganların emellerine hizmet ediyor demektir..

Bu işin içinden kimin çıkacağı çok önemli değil. DAEŞ’de çıkabilir, PKK’ya tepki duyan başka biri de.. Bu saldırıyı planlayanlar, bu toplantının gerçekleşmesi ve katılımın daha fazla olması için çaba göstermiş de olabilirler..

Bu saldırının arkasından bakarsınız, Esed çıkar, ya da MOSSAD çıkar. Ya da bir başkası. Sonuçta kibriti gözünüze çok yaklaştırırsanız arkasında bir ormanı kaybedebilirsiniz.. 

Geçen hafta Ankara’daydım, güvenlik uzmanları Ankara’da seçim öncesi, seçim sürecini etkileyecek sansasyonel bir eylem beklediklerini söylediler. O eylem bu eylem olabilir mi? Bu eylemlerin devam etmesinden kaygı duyduklarını da söylediler.. Cenaze törenlerine yönelik eylemler olabilir mi, mesela. Bazı emniyetçilere yönelik saldırılar, hem çok şey bilip, tereddüt eden paralel polis, hem de onlara karşı çıkan birileri.. Emniyet arşivleri klonlandı klonlanmasına da, oradaki bilgi ve belgelerin imhasına yönelik, saldırı ve sabotajlar olabilir..

Birileri bu durumu fırsata çevirmek için, yangına körükle gitmek istercesine, çılgınca işler yapabilir..

Bu işler devam edecek gibi gözüküyor. Bu arada PKK daha tehlikeli hale geldi. Merkezi otorite ve hiyerarşi sarsıldı. Herkes kendi başına kaldı. Özellikle de yabancı istihbarat örgütleri ile çalışan kripto PKK’lılar, o istihbarat örgütlerinin oyuncağı haline geldi..

Bu olaylar, kimin işine yarıyor ona bakmak gerek.. HDP mazlum hale getiriliyor. Seçim süreci gölgelenmeye çalışılıyor. Paralel yapı ve Doğan medyası köşeye sıkıştı. Bütün bunları birlikte düşündüğünüzde ortaya çıkan tablo çok da iç açıcı değil.

Bu olayları Paralel medyanın ve Doğan medyasının nasıl yorumlayacağına da bakmak gerek..

Söz konusu mitingi kimler, niçin, nasıl tertiplediler onu da bir incelemek gerek..

Bakın bunun adı, kontrollü bunalım stratejisi. Birileri tavşana kaç, tazıya tut diyor olabilir.

Almanya Hitler döneminde Polonya’ya saldırmak için, Polonya askeri elbisesi giydirilmiş Alman istihbarat elemanları ile Polonya sınırındaki Alman sınır karakolunu basıp, Alman askerlerini öldürdü. Daha sonra da Polonya Almanya’ya saldırdı diye Polonya’yı işgal etti.

Bu işte bir oyun var.. Birileri topyekun bir savaş başlattı. Amiral gemisindeki komutan kim göreceğiz.

Görelim el mi yaman, bey mi..

Selam ve dua ile..

Not: Twitter hesabım ele geçirilmişti, Twitter yetkililerinin de devreye girmesi ile hesabım tekrar bana iade edildi. Bu süreçte bana yardımcı olan resmi yetkililere ve bilişim uzmanlarına teşekkür ederim. Konuyla ilgili hukuki ve idari süreç devam etmektedir.. Twitter hesabı eskiden olduğu gibi @adilipak’tır.

yeniakit

Bu yazı toplam 780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar