"Taşhiyeci"lerin Hocası Konuştu-VİDEO

"Taşhiyeci"lerin Hocası Konuştu-VİDEO

Mehmet Ali Doğan'ın, daha önce yazdığı bir eserinde Gülen Cemaati'nin 2014'ten sonra çöküşe geçeceğini kaleme almış...

4 Aralık’ın gerekçesi olarak gösterilen ‘Tahşiyeciler Cemaati’nin lideri Mehmet Ali Doğan, 25 yıl boyunca Muş’ta imamlık yaptı. İleri derecede görme kaybı bulunan Doğan, 2010’daki operasyon sonrasında 17 ay tutuklu kaldı. Doğan ve arkadaşları için iddianamede, “Direkt El Kaide’yle bağlantıları görünmese de aynı amaçla ülkemizde eylemler gerçekleştirdikleri görülmektedir” denilmişti. 

BU YAŞTAN SONRA MI ÖRGÜT KURACAĞIM

Mehmet Ali Doğan yaptığı açıklamada “70 yaşındayım ve gözümde yüzde 90 oranında görme kaybı var. Ayrıca MS hastasıyım, başkasının yardımı olmadan hareket dahi edemem. 40 seneden beri ben böyleyim. Evden dışarı çıkmam, münzevi yaşıyorum. Askerlik yapmadığım için silah kullanmayı bilmiyorum. Şimdiye kadar örgüt kurmadım da 66 yaşından sonra mı örgüt kuracağım” sözleriyle savundu. 

Haber'e verdiği röportajda tutuklanmadan önce kendisini tutuklayan polis ve ifadesini alan savcıya cezaevindeyken dua ettiğini dile getiren Doğan şunları söyledi: 

"KUR'AN BUNLARIN YAKASINA YAPIŞACAK"

"Ya Rabbi bunlar müslümandır ama aldatılmış müslümandır. Sen bunları bu yanlıştan kurtardıktan sonra ben de bunlara hakkımı helal ederim. Şu anda bile dönüş yapsalar ahirette bunlar da hiç bir davam olmayacak. Bunlar dönüş yapmasa, mahkeme-i kübrada Kur'an bunların yakasına yapışacak"

Doğan nasıl gözaltına alındığını da şöyle anlatıyor: 

GÜLEN'İN ŞİKAYETİNDEN 8 AY SONRA EVİMDEN ALINDIM

"O zaman bu konuda 4 tane kitapla ilmi mücadelemizi verdik. Bir gece evimde yatmışken yakalandık. Gülen efendinin bizzat kendisinin aleyhimde şikayeti var. Bu şikayetten 8 ay sonra kendi evimde namaz kılarken beni yakaladılar. Ne silah bulundu, ne bomba bulundu hatta yasak bir kitap bile o ana kadar evimde bulunmadı.Bazı evlerde bir şeyler bulunmuş, bomba. O adamı ne tanıyorum ne de biliyorum. O adamın resmini hapishanede gördüm. Böylelikle suçsuz olarak yakalandık."

"GÜLEN CEMAATİ 2014 YILINDA ÇÖKÜŞE GEÇECEK"

Mehmet Ali Doğan, Fethullah Gülen ve Cemaati’nin Risale-i Nur eserlerine getirdiği yorumlara en sert itirazları yapan isimlerden biri olarak da öne çıktı. Ki kendisine yakın isimler, 5 ciltlik "Rumuz-ul Kur’an" adlı eserinde Gülen Cemaati’nin 2014 yılında çöküşe geçeceğinden bahsettiğine inanıyor.  

Kaynak : Hürriyet-Haber7