Taşgetiren'den Gülencilere 'münafıklık' uyarısı!

Taşgetiren'den Gülencilere 'münafıklık' uyarısı!

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Fethullah Gülen'in geçtiğimiz gün yayınlanan beddualı sohbetini değerlendirerek Gülencilere 'münafıklık' uyarısında bulundu.

Hükümetin hedefinin Gülen grubuna mensup sade insanların değil, devlet bünyesindeki “Paralel yapılanma”nın tasfiyesi olduğunu söyleyen Ahmet Taşgetiren, “Fethullah Gülen’in hitap ettiği Camia, sade insanlar mıdır yoksa, Devlet bünyesindeki Camia mensupları mıdır?” diye sordu.

Gülen’in açıklamalarından savaşı sürdürmek istediği sonucunun çıktığını belirten Taşgetiren, Gülen grubuna ‘munafıklık’ uyarısında bulundu.

İşte Taşgetiren’in yazısının o bölümü:

Mücadele. Ya da savaş... Belli ki Fethullah Gülen de, savaşı sürdürmeyi öğütlüyor. Sabır bu savaşın bir ruhi mukavemet aracı olarak telkin ediliyor.

Peki nereye kadar?

Anlaşılan, bir noktada Tayyip Erdoğan’ın, ya da Ak Parti’nin, ya da Ak Parti’de Tayyip Erdoğan iradesinin devre dışı kalacağı hesaplanılıyor. O zamana kadar sabır.

Acaba kaç yıl için böyle bir hesap söz konusu?

Camia kulislerinde Tayyip Erdoğan’a, mesela 30 Mart öncesinde diz çökmek, ülkeyi terketmek ya da hastalık vs ile bir şekilde devre dışı kalmak gibi kaderler çizilmişti. O takvim gerçekleşmedi. Şimdi de başka kaderler çiziliyor olmalıdır.

Belli ki bu gibi durumlarda, bu süreçte “Camia’nın başına ne gelir?” konusu avamın huzurunda konuşulmaz. Çünkü öyle konular moral bozar, sabır dozunu aşındırır. Bu süreçte devlet bünyesindeki tüm Camia mensuplarının deşifre olması ve her deşifre oluşun “Camiaya yönelik toplumsal kaygı”yı besleyeceği, ardından da toplumsal dışlanmanın geleceği muhakkak. Peki onun çaresi nedir?

En önemli soru. Toplum ya, sizin “münafıklık” temanıza inanmaz, o suçlamayı suçlayana yöneltmeye başlarsa...