Taşgetiren: HDP'ye, Baskıyla Oy Toplamaya Çalışıyorlar

Taşgetiren: HDP'ye, Baskıyla Oy Toplamaya Çalışıyorlar

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programında çözüm sürecinde gelinen nokta ve HDP'nin süreçteki politikası masaya yatırıldı. Programın konuğu Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'di.

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programında çözüm sürecinde gelinen  nokta ve HDP'nin süreçteki politikası masaya yatırıldı. Programın konuğu Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'di.

Taşgetiren, hükümetin çözüm sürecinde yeniden bir değerlendirme yaptığını, PKK ya da KCK ile masaya oturulmasının söz konusu olmadığını söyledi.

‘KÜRT SİYASETİNİN ARKASINDA SİLAHLI VESAYET VAR’

HDP'nin süreçteki politikasıyla ilgili soruları yanıtlayan Taşgetiren, "HDP silahlı yapıyla siyaset yapmak ve bölge halkının oyunu öyle almak istiyor. Bu nedenle bu partiyle sürekli format yenilenmesi gerekiyor" dedi.

"Kürt siyasetinin arkasında silahlı bir vesayet var" ifadesini kullanan Star Gazetesi yazarı, "Kandil'in kadroları halka oy verin diye baskı yapıyor. Bu kabul edilemez. HDP de Kandil ile İmralı arasında sıkışmışlık yaşıyor. Onun için hükümet bir durup düşünme, her şeye yeniden bakma ihtiyacı hissetti. 6-7 Ekim olaylarına yol açacak bir zemine asla müsaade etmeyiz. Yalçın Akdoğan’ın söylediği o." diye konuştu.