Taşgetiren: Bu bir Batırma Operasyonu Değil

Taşgetiren: Bu bir Batırma Operasyonu Değil

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasının bir batırma operasyonu olmadığını söyledi.

Ahmet Taşgetiren, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Bank Asya'ya el koyması, Fethullah Gülen'in New York Times'da yazdığı makale ve başkanlık sistemini yorumladı.

"BANK ASYA BİR BATIRMA OPERASYONU DEĞİL"

Taşgetiren, TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasının bir batırma operasyonu olmadığını söyledi. Taşgetiren, "Banka zaten türbülansta. Banka illegal faaliyetler için araç haline getiriliyor mu? Onu yeni yönetim ortaya çıkarmış olacak. Karanlık bir şey çıkarsa Bank Asya ile ilişkisi olan insanların haklarının korunması açısından önemli" dedi.

Operasyonda şu ana kadar hukuk dışı yapılan bir şey olmadığını belirten Taşgetiren, muhalefetin bu konudaki tavrını eleştirdi, "Bir usulsüzlük varsa üzerine gitmesi gerekir. Banka batma olayı muhalefetin hiç gündemine girmeyecek mi? Tek yaptıkları iktidarın açığını aramak" diye konuştu.

"CAMİA ABD'DEKİ GÜÇ ODAKLARINI ERDOĞAN'IN ÜZERİNE SALMAK İSTİYOR"

Fethullah Gülen'in New York Times'da yazdığı makale ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Taşgetiren, "Pensilvanya ABD ve Avrupa'daki bir takım odaklarla görüşüyor. Camia ABD'deki bazı güç odaklarını Erdoğan'ın üzerine salmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Medya Dünyası'nda başkanlık sistemiyle ilgili de soruları yanıtlayan Taşgetiren, "Toplumun önüne bir başkanlık modeli konacak ve sistem AK Parti'nin seçim beyannamesindeki önemli kozlarından biri olacak" dedi.

"HDP BARAJI AŞAMAZSA MARAZA ÇIKARTMAMALI"

HDP'nin seçimlere parti olarak girecek olmasıyla ilgili de yorumlarda bulunan Taşgetiren, "HDP'liler barajı aşacaklarına inanıyor ama aşamazlarsa maraza çıkartmamalılar" şeklinde konuştu. 

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konuğu Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'di.