Taş Atanlara 20 yıl Hapis Cezası

Taş Atanlara 20 yıl Hapis Cezası

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Faris: "Taş attıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların yüzde 90'ı 18 yaş altı"

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kaddura Faris, İsrail'in taş atanlara 20 yıl hapis cezasını öngören yasasını "adaletsiz, zalimane ve ırkçı" olarak nitelendirdi.
Faris AA muhabirine yaptığı açıklamada, taş attıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların yüzde 90'ının 18 yaş altı olduğunu belirterek, "Bu durum, İsrail devleti ve Filistinli esirler hakkında kısa bir süre içinde 6 yasa çıkaran koalisyon hükümetinin küstahlığını ortaya koyuyor. İsrail'in kurumları, körlük ve karışıklık halindeler. Filistin halkına uygulanan baskı devam ettiği müddetçe bu durum sürecek" dedi.
İsrail'in Filistin halkına "vahşi ve ırkçı" tutum sergilediğini dile getiren Faris, şimdi de bu tutumunu yasalaştırdığını vurguladı.
Faris, söz konusu kanunun, direniş hakkının bir göstergesi olduğunu ve taş atanları caydıramayacağını savundu.
- Filistinliler yasaya tepkili
Öte yandan Filistin halkı kanunun kendilerini engellemeyeceğini dile getiriyor.
AA muhabirine konuşan Nihad Rebii, kanunun adaletsiz olduğunu ve İsrail'in gerçek yüzünü gösterdiğini vurgulayarak "Kanun, Filistin halkının ısrarı karşısında duramayacak" diye konuştu.
Bilal Abdurabbu ise "Bu yasa, İsrail'in Filistinlilere yönelik bir suçudur. Çocukların, zalim İsrail karışısında öfkesini ifade edebilmek için taştan başka hiçbir şeyi yok" ifadelerini kullandı.
Leyla Avde de diğerleri gibi kanunun, direnişe engel olamayacağını kaydetti.
İsrail parlamentosu Knesset'te, taş atan Filistinlilerin 20 yıl hapis cezasıyla yargılanmasını öngören yasa tasarısının onaylandığı belirtilmişti.
Filistin Esirler Cemiyeti'nin verilerine göre İsrail hapishanelerinde halihazırda 18 yaş altı 250 çocuk bulunuyor.
Kaynak : AA