Taraf Yazarı Emre Uslu'ya Şok

Taraf Yazarı Emre Uslu'ya Şok

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım'a 'basın yayın yoluyla iftira ettiği' gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İHH ile Bülent Yıldırım müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Taraf gazetesinin 15 Ocak 2014 tarihli nüshasında 'El Kaide, İHH, tır vs...' başlığıyla bir haber yayımlandığı aktarıldı.

EL KAİDE'YE YARDIM ETTİĞİNİ YAZMIŞTI

Dava dilekçesinde, Uslu hakkında İHH'yı silah kaçakçılığı ile itham ettiği gerekçesiyle şikayette bulunulduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi:

Uslu'nun savcılıkta verdiği savunmasında özetle, yazının herhangi bir yerinde hakaret içeren ifadelerin bulunmadığını, yazısını İHH'ya yönelik olarak yapılan polis operasyonları üzerine yazdığını, bu operasyondan hareketle İHH'ya yönelik iddiaları gündeme getirdiğini, bu iddiaların diğer gazetelere de haber konusu olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini beyan etmiştir.

İddianamede, yapılan soruşturma neticesinde Uslu'nun, İHH'nın Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle insanı yardım adı altında bu ülkede faaliyet gösteren yasa dışı El-Kaide örgütüne yardım götürdüğünü, istihbarat teşkilatının silah transferi işleminde yardım kuruluşlarını kullandığını, bu yardım kuruluşlarında da en çok öne çıkanın müşteki vakıf olduğunu haberinde yazmak suretiyle yasa dışı terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu ve onlara silah temininde bulunduğunu ifade ederek basın yayın yoluyla iftirada bulunduğu aktarıldı.

İddianame, gönderildiği 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Emre Uslu'nun 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.