Taner Yıldız'dan Seçim İttifakı Açıklaması

Taner Yıldız'dan Seçim İttifakı Açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili "AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerine tek başımıza katılacağız" dedi.

Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız, Haberturk TV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. İşte Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın konuşmasının satır başları:

Öncelikle 5. olağan kongremizde AK Parti Türkiye'nin geleceğine istikrarına hitap edebilecek bir kongre gerçekleştirdi. AK Parti, bir bütün şeklinde sadece kendi tabanına değil Türkiye'ye gelecek vaad eden bir AK Parti kongresi gerçekleştirdi.


"Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyelerde bulunması son derece tabiidir"

Demokraside ve partideki zenginliğin ben tehdit oluşturduğu kanaatinde değilim. Sayın Başbakanımızın istişarelerini yaptığı bir çok kişi arasında akil insanlar var delegeler, il başkanları, gençlik kolları, akademisyenler, STK temsilcileri, partinin tabanı, delegeler, İl başkanları var. Her birisiyle yapmış olduğu istişarelerde gelinen bir nokta var. Sayın Cumhurbaşkanımızın şu an görevi gereği konumu gereği objektif olması ve her partiye eşit mesafede olmasından dolayı tavsiyelerde bulunması son derece tabiidir. Ben istişarelerin sınırının farklı noktalara dayandırılmış olmasını doğru bulmuyorum. Bunları daha önceden de konuştuk.

Sayın Cumhurbaşkanımız şu anki konumu gereği devletin başı olarak bütün yetkilerini iyi kullanmaktadır. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi görüşünün olmadığı anlamına gelmez. Anayasal sınırla alakalı sayın Cumhurbaşkanımız yetki açılımına girmediğini belirtti. Şunu bilmemeiz lazım hiç bir insan zinini beynini askıya alamaz. Ama Anayasal bütün sınırların içerisinde kalmak kaydıyla bunu yapar. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'benim hiçbir siyasi görüşüm yoktur' demesi beklenemez. Cumhurbaşkanımız bağımsız olarak seçilmedi. Halkın oylarıyla seçildi. Halkın oylarında oy almış cumhurbaşkanımızı içine sindireremeyen insanlar var. Ama bunu kabul edecekler kabullenmekte zorluk çekecekler ama inanacaklar

İtifak açıklaması

AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerine tek başımıza katılacağız

AK Parti'ye 3 Kasım'daki seçimden sonra sürekli ömür biçilmiştir. 1 Mart tezkeresinden 27 Nisan e-bildirilerine, vesayetlere kadar yaklaşık 25 temel başlıkta AK Parti'ye ömür biçildi. Ancak genel Başkanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız her defasında bir şey söyledi: "Hiçbir vesayet kabul etmiyoruz, varsa söyleyeceği vatandaş bize sandıkta söyler." Her seçim sonunda da kaybedenler farklı yorum yaptılar. Biz 7 haziran seçimlerinde hiçbir gerekçe ardına saklanmadık.
Dışarıdan oylarla ve 13 yıllık AK Parti iktidarında herhangi birşey söyleyemeyenler şimdi parti içinde klikleşme söylemleriyle partiyi küçültmeye çalışıyorlar. Seçimle küçültemeyenler AK Parti'yi böyle küçültmeye çalışıyorlar.

MKYK ile ilgili çok yorum yapıldı. Şunlar gitti bunlar geldi diye. Gelen kişi de AK Partili, o arkadaşlarımız da AK Parti ye hizmet etmiş kişiler. Bu bir görev değişimidir, bayrak değişimidir. Biz başka bir partiden MKYK üyesi almadık ki. İnsanların mizaçları kabiliyetleri farklı olabilir. Bizim tek bir davamız var AK Parti ile birlikte bu ülkeyi kalkındırma davasıdır. İsimlerin bu davanın ardından olduğu unutulmamalıdır.

Vatandaşın oyunu sandıkta değerli kılan bir partiyiz. Hiçbir iktidar farklı vesayetlerin gölgesinde bu cümleyi kullanamamıştır. Dağdaki çoban, göbeğini kaşıyan adam gibi itham ve yakıştırmalara rağmen bir tek şeyi ön plana çıkardık; 'insanların oyunun eşit olması' ve bunu sürekli ön planan çıkardık.