Taner Yıldız'dan işçilere önemli görev

Taner Yıldız'dan işçilere önemli görev

Enerji Bakanı Taner Yıldız işçilerle görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Enerji Bakanı Taner Yıldı, AK Parti Genel merkezinde maden işçileriyle görüşmesinin ardından basın mensuplarının karşısına çıktı.
İşte Taner Yıldız'ın o açıklamaları:
Soma'daki kardeşlerimizle verimli bir toplantı yaptık. Yalnızca Soma'daki değil tüm maden ocaklarının durumunu konuştuk. Doğal afetlerin dışında yaşanmış olaylar da mutlaka bir kusur vardır. İşçi kardeşlerimize şunu söyledik. Siz buranın idaresini ele aldığınızda neler yapardınız diye sorduk onlar da cevapladılar.
Bundan sonra görüşmelerimiz devam edecek. Siz bu ocakların kapatılmasını ister misiniz? diye sorduk. Hayır ama gerekli tedbirlerin alınmasından sonra dediler. Bize düşen çalışma şartlarının düzeltilmesi ve ardından toplantı yapılmasıdır. Biz bu alanda bakanlar kurulunda yaptığımız sunum gibi çok detaylı bir çalışmayı planlıyoruz. ABD, Almanya, Rusya ve Çin'deki madenlere bakacağız. İşçi kardeşlerimiz bundan sonra karar mekanizmasında olacaklar.
TTK'nın özelleştirilmesi mümkün değil. Bu işin siyasi, idari, adli boyutları var takipsizlik söz konusu olamaz.
Gerekli şartlar sağlanmadan işletmeler açılamaz. Maden Ocağı'nı bıraktığınız gibi olmaz. Dikkatlice bu süreci takip etmeliyiz.