Taner Yıldız: 2.5 Yıldır Dinlendiğimi Biliyorum

Taner Yıldız: 2.5 Yıldır Dinlendiğimi Biliyorum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, paralel dinlemelere ilişkin hükümet adına ilk açıklamayı yaptı. Yıldız, '2.5 yıldır dinlendiğimi biliyorum' dedi. Bakan Yıldız, 'Bu mesele sadece AK Parti'nin değil bütün Türkiye'nin meselesidir' açıklamasınd

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldız, parelel yapının yaklaşık 7 bin kişilik dinleme listesine hükümet adına ilk yorumu getirdi. Taner Yıldız, '2.5 yıldır dinlendiğimi hissediyordum' dedi.

Taner Yıldız'ın konuşmasında öne çıkanlar;

2.5 yıldır dinlendiğimi tahmin ediyordum. 2.5, yıldır resmi olarak, 5 yıldır ise gayriresmi dinlendiğini tahmin eden birisiyim. Bunu bir bakan olarak, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir hakaret olarak sayıyorum.

Bu sorun herkesin sorunudur

Adını yeni duyduğum bir örgüt. Bu kadar gayri ciddi bir iş olmaz. Bu sadece iktidarın problemi değildir, bu bekayla alakalı bir sorundur. Yalnızca AK Parti, AK Parti hükümetleri değildir, CHP'dir, muhalefetin diğer partileridir, akademisyenlerdir, basın mensuplarıdır.

Şeffaf bir yapıyız

Listeyi gördünüz, 7 bin kişinin içinde bir fikir ayrılığı olmadan dinleniyor. 7 bin kişinin içinde, fikir ayrımı yapmaksızın herkes var. Kendi paramızı değil, kamunun parasını yönetiyoruz. Kim ne öğrenmek isterse biz kamuoyuyla paylaşan biz iktidarız. O sebeple şeffaf olmaya çalışıyoruz. Bu kadar şeffaf bir yapının dinlenilmesini ben masum bulmam.

Legal bir hükümetiz

Biz bu ülkeye hizmet eden legal bir hükümetiz. Hükümet legal bir yapıdır kimse onu paralel yapı yerine koyamaz. Bu ülkenin idaresini sağlayacak hükümeti halk belirliyor. Böyle saçma sapan işlerle uğraşacak vaktimiz yok. Türkiye'nin enerjisini başka şeylere çekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz.