Tan: Topunuza Hodri Meydan

Tan: Topunuza Hodri Meydan

HDP Milletvekili Altan Tan, kendisine yönelik eleştirilere sert cevap verdi...

Altan Tan kendisine yönelik eleştiri ve hakaretlere sert yanıt vererek, "Bütün terbiyesizlik yapanlar, istediğiniz yerde ve istediğiniz ortamda demokratik, terbiyeli ve seviyeli ne istiyorsanız tartışalım. Fakat terbiyesizce davranmaya devam edecekseniz topunuza hodri meydan!" dedi

HürSeda.haber'de yer alan bilgide; HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, "PKK'nin, YDG-H'nin savaşı şehir merkezlerine taşıması, demokratik özerkliği sadece öz savunma ve hendeğe indirgeyen davranışı yanlıştı. Halk buna ilk günden tepki verdi. Ancak bu yanlışta ısrar edildi. HDP'nin gücü ise maalesef bu yanlışı önlemeye yetmedi. Sonuçta PKK'yi HDP yönetmiyor" şeklindeki özeleştirisi PKK cenahının HDP'li vekile ağır hakaretlerde bulunmasına neden oldu.

"CESARETİ VARSA TARTIŞALIM"

Önce Med Nuçe daha sonra Yeni Özgür Politika'da şahsına yöneltilen hakaret ve suçlamalara Twitter hesabından tepki gösteren HDP'li Tan, "Med Nuçe Tv'de kendini bilmez bir zavallı hakkımda ileri geri konuşuyor. Med Nuçe'ye bağlanmak istiyorum. Cesareti varsa tartışalım. MED NUÇE yetkililerine sesleniyorum. Cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Beni yayına bağlayın" talebinde bulunduysa da kendisine söz hakkı verilmedi.

"TOPUNUZA HODRİ MEYDAN"

Bunun üzerine PKK'lılara 'hodri meydan' diyen Tan, "Bütün terbiyesizlik yapanlar, istediğiniz yerde ve istediğiniz ortamda demokratik, terbiyeli ve seviyeli ne istiyorsanız tartışalım. Fakat terbiyesizce davranmaya devam edecekseniz topunuza hodri meydan!" diyerek meydan okudu.

"ALTAN TAN ERDOĞAN'IN SADIK ADAMLARINDAN"

Med Nuçe canlı yayınına katılma istediğini tekrarlayan Altan Tan, Yeni Özgür Politika yazarı Ahmet Kahraman'ın, "Erdoğan'ın sadık adamlarından Altan Tan, hangi hesap ve inancın tercümanıysa bilinmez, Kürt hareketiyle son polemiğinde de hala AKP'yi dindar gösteriyor, dindar Kürtleri de AKP ile bağdaştırıyordu. Bu onurlu Kürtlere hakaretti. Osmanlının çapul Emperyalizmini eksen alan, İslami teröristlerle iş tuttuğu dünyanın dilinde olan, Kürtlerin özgürlük talebine "tek millet" cevabıyla set çeken, ötede aç kurt gibi dişlerini çak çak birbirine vurarak, özgürlüğü için ölüm nehirlerini kulaçlayan Rojava'ya saldıran AKP ile onurlu Kürdün bağdaşması, Altan Tan'ın uydurması, Kürt Özgürlük Hareketini küçümsemekti… Amacı her neyse bunu yapıyordu…" şeklindeki ithamlarını terbiyesizlik olarak niteledi.

"TERBİYESİZCE, HADDİNİ AŞAN LAFLAR ETME"

Kahraman'a, "Terbiyesizce, haddini aşan laflar etme!" uyarısında bulunan Tan, şu mesajları paylaştı: "Med Nuçe'de dün gece hakkımda terbiyesizce yayınlar yapıldı. Azıcık demokrasi inancınız varsa cevap hakkımı kullanmak istiyorum. Canlı yayına gelip canlı olarak kullanmak istiyorum. Bütün saygısızlıkları sahiplerine iade ediyorum. Yeni Özgür Politika'da yazan AHMET KAHRAMAN; Avrupa'da gezeceğine gel hendeklerin başında bekle! Yeni Özgür Politika'da yazan @ZanaAzadi Meydanı boş bulup atma! Terbiyesizce ve haddini aşan laflar etme!"

kaynak:timeturk