Tan: PKK-Hizbullah çatışması engellenmeli

Tan: PKK-Hizbullah çatışması engellenmeli

HDP Milletvekili Altan Tan, "Her ne pahasına olursa olsun PKK-Hizbullah çatışması engellenmeli. Bunu ısrarla isteyen güçler var" dedi.

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edilmesi ile başlayan ve Türkiye'nin bir çok yerinde insanların yaşamını yitirmesine neden olan olayları değerlendiren HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, uluslararası güçlerin hem Türkiye'yi, hem Kürt siyasetini yani PKK'yı, PYD'yi, HDP'yi belli politikalara mecbur kılmak, tabiri caiz ise ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istediğini iddia etti.
PKK-HİZBULLAH ÇATIŞMASI ENGELLENMELİDİR
Protestolarda çıkan ve PKK-Hizbullah çatışmasına dönüşen olayları değerlendiren Altan Tan, "Ortadoğu daha Beyrut'u ve Güney Kürdistan'daki Barzani-Talabani çatışmasını unutmadı. Her ne pahasına olursa olsun bir PKK-Hizbullah çatışması engellenmelidir. Bunu ısrar ile isteyen güçler vardır. Bir PKK-Hizbullah çatışması ya da diğer büyükşehirlerde PKK-Milliyetçiler, PKK diğer güçler çatışmasını isteyen çok sayıda güç vardır. Dünyada da var, Türkiye içinde de vardır. Bize düşen ne pahasına olursa olsun bu kavga ve çatışmaları engellememiz lazımdır" dedi.

KARDEŞ KAVGASI TEHLİKESİ

Son 2 yıldır Kürt siyasetinin içinde de bazı güçlerin, ısrar ile her eylemde Hüda-Par ile PKK kitlesini çatıştıracak sataşmalarda bulunduğunu söyleyen Tan, "Bir Kürt, Müslüman ve insan olarak bu kavga bana göre brakujidir (kardeş kavgası), Türkiye'nin tekrar 1990'lara dönmesidir. Bu kavga Kürdistan'ın ateşe verilmesidir diyorum" diye konuştu.
BİNGÖL'DEKİ POLİSE SALDIRI
Bingöl'de polise yönelik gerçekleştirilen saldırıyı da değerlendiren Milletvekili Tan şöyle devam etti:

"Tabi ki çözüm sürecini etkiler. Şimdi Allah korusun dün gece Antep'te oldu, Adana, Mersin İstanbul bütün bir ülkeye yayılırsa, Hükümet ülkeyi yönetemez hale gelirse, bunun sonu nereye varır belli olmaz. Tankların sokağa çıkması ve halkların panik içinde eve kapanması, hayra alamet değil. 1 milyonluk Diyarbakır'da sokağa çıkıp demokratik eylemlerinizi yapın denilmesinden sonra ve sokağa çıkma yasağından sonra halkın büyük kısmı evlerine kapandı. Bütün tepkilerin bundan sonra demokratik olması lazım. Sayın Demirtaş ve İmralı'da Sayın Öcalan'da altını çizdi. Ama siz şehirleri yakarak, yıkarak, yağmanın önünü açarak tam kim olduğu ne olduğu hedeflere ateşli silahlara yönelerek hiçbir yere varamazsınız, bu sadece halkı korkutur ve sindirir, Bundan da Kürt siyasal hareketi bir fayda görmez."
Kaynak: DHA