Talimat geldi toplantı bitti

Talimat geldi toplantı bitti

Hayrettin Karaman, Gazeteciler Yazarlar Vakfı'yla gerçekleştirilen ve Fethulllah Gülen'in 'ara verin' dediği Mabeyn toplantılarının iptal edilme sürecini anlattı. Kasım'da fitnenin önlenmesi için biraraya gelineceğini söyleyen Karaman "Toplantı engellendi

Fethullah Gülen'in Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 10 Kasım 2013 tarihli görüşmesinde Mabeyn toplantılarına 'davet etmeyin' dediği Yeni Şafak yazarı Prof. Hayrettin Karaman, toplantıların neden iptal edildiğini anlattı. Mabeyn toplantılarına kendisinin öncülük yaptığını ve birkaç yıl devam ettiğini belirten Karaman, fitnenin önlenmesi için Ekrem Dumanlı ve Mustafa Karaalioğlu'nun katılacağı bir toplantı önermesinin ardından sıkıntı yaşandığını ve toplantının iptal edildiğini kaydetti. Toplantıya katılan isimlerin coğrafi yakınlık göz önüne alınarak Marmara Bölgesi'ndeki İlahiyat Fakültelerinde bulunan öğretim görevlilerinden seçildiği ifade eden Karaman, toplantılarda ülke ve dünya meselelerinin konuşulup tartışıldığını, toplantıların Mabeyn isimli bir lokantada ayda bir düzenlendiği için ismini oradan aldığını belirtti.

KARAMAN: ZORLA GÜZELLİK OLMAZ

İnternete düşen son ses kayıtlarıyla 'istenmeyen adam' ilan edilen Karaman, toplantıları bugüne kadar medyaya yansıtmamayı tercih ettiklerini söyledi. Cemaatin hükümetle olan sıkıntısının toplantılarda da hissedildiğini fakat fazla dillendirilmediğini söyleyen Karaman, Mabeyn toplantılarının 2013-2014 yılı başlangıcı olarak Kasım ayında karar kıldıklarını fakat toplantıların bir türlü başlamadığını anlattı. Karaman, 'Cemaatle ihtilaf ilk olarak 7 Şubat MİT olayıyla cereyan etti, fakat bu olay medyaya yansımadı. Ardından yaşanan dershane süreci ile medyada bu rahatsızlık dillendirilmeye başlandı' diye konuştu. Fethullah Gülen'in kendisi hakkındaki tavrı hakkında da konuşan Karaman, 'Toplantıların neden başlatılmadığını az çok tahmin ettim. Zorla güzellik olamayacağı itibariyle zorlamadım' ifadelerini kullandı.

Karaman'ı çağırmayın

Ses kayıtlarında Fethullah Gülen ile Hidayet Karaca arasında şu diyalog geçiyor: H. Karaca: Bu Hayrettin Karaman'ın Mabeyn toplantıları vardı, Yazarlar Vakfı'yla beraber. Bunu Mustafa beyler (Mustafa Yeşil) soruyorlar. Bundan sonra Hayrettin beyin organizasyonunda Mabeyn toplantılarını yapalım mı?

Gülen: Orada ters bir şey konuşuyor mu?

H. Karaca: Onun tesirinde insanlar olabilir efendim. Çünkü başı o çekiyor orada. Bir de şöyle bir şey söylemiş. Bir toplantı yapacaksak, ilk toplantıda Ekrem Dumanlı olsun. Mustafa Karaalioğlu olsun. Cemaatle AK Parti arasındaki fitne nedir bunu tartışalım. Bir de böyle enteresan bir konu söylemiş.

Gülen: Çağırmasınlar bence.

H. Karaca: O zaman şöyle olsun mu efendim? Toplantılara bir miktar ara verelim.

Gülen: Berhudar olun. Öylesi daha iyi olur. Şimdi biraz şartlar namüsait.

H. Karaca: Başüstüne efendim.

 

y.şafak