Taliban Saldırıyı Üstlendi

Taliban Saldırıyı Üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil’de bir lokanta önünde düzenlenen saldırıda en 21 kişinin öldüğü, ölenler arasında BM personeli ve IMF temsilcisi olduğu da bildirildi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yabancıların da sıkça gittiği bir Lübnan lokantasının önünde düzenlenen intihar saldırısında en az 21 kişinin öldüğü, dört kişinin yaralandığı bildirildi. Ölenlerin 13'ünün batılı kişiler oldukları belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kabil Polis Teşkilatı sözcüsü Haşmet Stanakzai, Vezir Ekber Han semtinde bulunan lokantaya akşam saatlerinde intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Kabil polis şefi General Zahir Zahir ise saldırıda 21 kişinin öldüğünü ve dört kişinin yaralandığını belirterek, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Olayın ardından Taliban, saldırıyı üstlendiklerini belirten bir açıklama yaptı.

Kabil’in genellikle diplomatik görevlilerin yaşadığı Vezir Ekber Han semtinde çeşitli Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bulunuyor.

ÖLENLERDEN 4'Ü BM PERSONELİ

Saldırıda hayatını kaybedenlerden 4'ünün BM personeli olduğu kaydedildi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un, 4 BM personelinin de hayatını kaybettiği saldırıyı en şiddetli biçimde kınadığı belirtildi.

Açıklamada, "Sivilleri hedef alan bu saldırılar uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlalidir ve derhal durdurulmalıdır" ifadesi kullanıldı.

IMF'NİN AFGANİSTAN TEMSİLCİSİ DE ÖLDÜ

Uluslararsı Para Fonu (IMF)nun Afganistan temsilcisinin de patlamada hayatını keybettiği bildirildi.

Patlamayla ilgili açıklama yapan IMF Başkanı Christine Lagarde, Kabil'de meydana gelen patlamada, IMF'nin Afganistan'daki daimi temsilcisi Vabel Abdallah'ın hayatını kaybettiğini belirtti ve "bu üzücü haber IMF'de hepimizi şoke etti" dedi.



Dünyabülteni