Taliban İle Görüşüyoruz

Taliban İle Görüşüyoruz

Taliban, Afgan hükümeti ve örgüt temsilcileri arasında Pakistan'da Cuma günü yapılacağı belirtilen barış görüşmelerini reddetti

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Basında, Taliban ve Afgan hükümeti arasında Pakistan veya Çin'de barış görüşmelerinin başlayacağı ile ilgili haberleri görüyoruz. Barış ile ilgili tüm yetki ve sorumluluk Taliban'ın Siyasi Bürosuna ait ve Siyasi Büronun böyle bir görüşmeden haberi yok" ifadeleri yer aldı.
Daha önce, Pakistan hükümeti yetkilileri, Cuma günü İslamabad'ın yakınındaki Muri kentinde Afgan hükümeti ve Taliban temsilcileri arasında ikinci kez resmi olarak barış görüşmelerin gerçekleşeceğini söylemişti.
Afganistan Devlet Başkanlığı Sarayından dün yapılan açıklamada, Taliban lideri Molla Ömer'in iki yıl önce öldüğünü bildirilmişti.
Saray, Molla Ömer'in 2013 yılında Pakistan'da öldüğünü duyurmuştu.
Afganistan Devleti tarafından da Molla Ömer'in öldüğü resmi olarak doğrulandığı ifade edilen açıklamada, "Afganistan Devleti, Talibanla barış görüşmelerinin geçmişe oranla bundan sonraki süreçte daha müsait olacağı inancında, bu nedenle ülkedeki tüm silahlı muhalif gruplara fırsattan yararlanarak barışa katılmaları çağırısında bulunuyoruz" denilmişti.
Afgan İstihbarat Teşkilatı (NDS) da, Molla Ömer'in iki yıl önce Pakistan'ın Karaçi kentindeki bir hastanede gizemli bir şekilde öldüğünü kaydetmişti.
Kaynak : AA