Taliban İle DAEŞ Çatıştı

Taliban İle DAEŞ Çatıştı

Afganistan'ın doğu bölgesinde yer alan Nangarhar kentinin iki ilçesinde Taliban ile terör örgütü DAİŞ arasında çıkan çatışmada, 32 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Afganistan'ın doğu bölgesinde yer alan Nangarhar kentinin iki ilçesinde Taliban ile terör örgütü DAİŞ arasında çıkan çatışmada, 32 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyanay AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Bate Kot ilçesinde Taliban ve DAİŞ arasında çıkan çatışmada 17 DAİŞ militanın öldürüldüğünü, 9 DAİŞ ile 4 Taliban militanın de yaralandığını söyledi.

Bate Kot ilçesinde DAİŞ ve Taliban arasında dün çıkan çatışmanın bugün öğleye kadar devam ettiği bilgisini veren Hogyanay, son günlerde Taliban'ın ilçede daha fazla güç kazandığını ifade etti. Kentin Açin ilçesinde Taliban ile DAİŞ militanları arasında çıkan bir diğer çatışmada ise 15 kişi yaşamını yitirdi.

Açin İlçesi Kaymakamı Haci Galib Mücahed, ilçedeki çatışmada, 10 DAİŞ ve 5 Taliban militanının öldürüldüğünü belirtti. Çatışmada 4 DAİŞ ve 8 Taliban üyesinin yaralandığını duyuran Mücahed, çatışmanın hala 4 köyde devam ettiğini, Taliban'ın DAİŞ'in kontrolündeki Çilgezi ve Meydanek köylerini ele geçirdiğini açıkladı. Taliban ve DAİŞ ise henüz bu çatışmalarla ilgili bir açıklama yapmadı.

AA