Taliban 500 Öğrenciyi Rehin Aldı, 100 Ölü

Taliban 500 Öğrenciyi Rehin Aldı, 100 Ölü

Pakistan'ın Peşaver kentinde Taliban’a mensup olduğu belirtilen silahlı bir grup askeri okulu bastı..

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir askeri okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Saldırıyı Taliban üstlendi. Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu basıp okuldaki yaklaşık 500 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. İlk belirlemelere göre 84'ü öğrenci,104 kişi  öldü, 80 yaralı var. Baskını ardından Pakistanlı komandolar okulu kuşattı. Çatışmalar sürüyor.

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü. Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu saldırıyı üstlenirken, okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri öne sürülüyor.

KURTARMA OPERASYONU BAŞLATILDI

Güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu başlattığı bildirildi. Pakistan ordu sözcüsü okulda 8 silahlı militanın olduğunu açıkladı.  Pakistan Ordu Sözcülüğü, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıkladı.

ÖLÜ SAYISI 104, YARALI 80

Peşaver'deki Lady Reading hastanesinde basın mensuplarına konuşan Hayber Paktunhva Eyalet Başbakanı Pervez Hattak, ölü sasıyının öğrenci ve öğretmen dahil 104'e olduğunu söyledi. Hattak, "Bana verilen bilgilere göre 80 den fazla öğrenci de yaralandı" dedi. Hattak, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada üç teröristin de öldürüldüğünü kaydetti. Hattak, "Çatışmalar hala devam ediyor" diye konuştu.

 
Kaynak: Radikal