Talat Enveroviç'in aklıyla hareket edersek...

Rusya Ulusal Güvenlik Akademisi diye bir şey varmış ve bunun başkan yardımcısı bir Türk’müş.

Bildiğiniz Türkiye Türk’ü.

Talat Enver Çetin.

Kendine “Talat Enveroviç” de diyor.

Uzun zamandır Rusya’da yaşıyormuş.

Rusya Federasyonu vatandaşlığına geçmiş.

Geçenlerde, bizim TV kanallarından birindeki bir tartışma programında, Türkiye’nin Batı kampından ayrılıp Rusya ile beraber hareket etmesini, NATO’dan çıkıp Şangay İşbirliği Teşkilatı’na girmesini savundu Talat Enver Bey.

Asabi bir üslupla ‘İkisi bir arada olmaz’ dedi.

‘Ya o, ya bu’ diye kestirip attı.

Niye acaba?

Türkiye’yi Rusya’ya mahkûm ettirmek için değilse ne için?

***

NATO üyeliğini fevkalade önemsemekle beraber elinde avucunda ne varsa NATO’ya bağlamakta hayatî risk gören Türkiye, Rusya ile stratejik işbirliğini fevkalade önemsemekle beraber elinde avucunda ne varsa Rusya’ya bağlamakta da elbette hayatî risk görecektir.

‘Ya o, ya bu’ diyemez Türkiye.

Halihazırda gerçekleşme imkânı gözükmeyen İttihad-ı İslam’a kadar, Batı’nın şerrine karşı Rusya’yı, Rusya’nın şerrine karşı da Batı’yı yedeğine almak için ‘Hem o, hem bu’ demek mecburiyetinde.

Enver Talat Çetin’in aklıyla hareket ettiğimiz takdirde ne hallere düşeceğimizi anlamak için, Rus haber ajansı Sputnik’in geçen hafta geçtiği bir haberdeki şu ifadeleri okumak yeterli:

“Türkiye’nin ABD ve AB ile ilişkilerinin kötü durumda olmasını gerekçe gösteren Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, Moskova ve Ankara’nın mevcut sorunları Moskova’nın istediği koşullarda çözme şansı doğduğunu ifade etti. Türkiye’nin manevra şansı kalmadığını savunan Morozov, Ankara’nın Rusya’dan gelen Suriye sınırını kapatma talebini mutlaka yerine getireceğini vurguladı.”

***

Daha şimdiden “Türkiye’nin manevra şansı kalmadı” diye konuşabilen, adeta ‘Türkiye elimize düştü’ diye avuçlarını ovuşturan Rus yetkililer var.

NATO’yla irtibatını kesmiş bir Türkiye’nin Rusya’dan nasıl şamar oğlanı muamelesi göreceğini varın siz hesap edin.

Manevra şansı iyidir vesselam.

Bu yazı toplam 1121 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar