'Tahşiye Kumpası' Davası Yarın Başlıyor

'Tahşiye Kumpası' Davası Yarın Başlıyor

"Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Paralel Devlet Yapılanması iddialarına yönelik soruşturmalar kapsamındaki Tahşiyecilere kumpas davası başlıyor. Tahşiye soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiaları ile ilgili dava gelecek yarın görülecek.
Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında, 2014'ün aralık ayında düzenlenen operasyon sonucunda da 2009'daki ''Tahşiyeciler'' grubu soruşturmasında, "suç ve delil uydurdukları", "şüphelilere kumpas kurdukları" iddia edilen 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.
Daha sonra bu soruşturma kapsamında, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi daha tutuklandı. Soruşturmanın 17 Haziran'daki ikinci dalgasında 15 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 polis gözaltına alındı, 4'ü tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fethullah Gülen ve Karaca ile eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 33 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmayı 17 Eylül'de tamamladı.
İddianamede, Gülen ile Karaca, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek"le suçlandı. Diğer 31 şüphelinin "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılması istenirken, Ekrem Dumanlı ile söz konusu Tahşiye grubuna yönelik operasyonda yer alan polislerin de bulunduğu şüphelilerle ilgili dosya ayrıldı. 
Dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22-24 Aralık tarihlerinde görülecek.