Tahşiye Komplosunda Yeni Dalga: 20 Gözaltı

Tahşiye Komplosunda Yeni Dalga: 20 Gözaltı

Tahşiye Cemaati'ne yönelik 'komplo' iddialarına yönelik bir dalga başlatıldı. Bu dalgada 20 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltı kararı bulunanlar arasında, cemaat evine bomba koymakla suçlanan polisler de var

Tahşiyecilere "kumpas" soruşturması kapsamında bu sabah 16 ilde eş zamanlı olarak yeni bir operasyon başlatıldı. Tahşiye isimli Risale-i Nur talebelerine kumpas kurulduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de talimat gereği 15 ilde bu sabah itibariyle operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında gözaltına alındı.

BOMBA BULAN POLİSLER 

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Tahşiye Grubu'nun İstanbul Bahçelievler'deki sohbet evine bomba koyduğu tahmin edilen polisler de var. Bu polislerin parmak izlerinin evde bulunan bombalar üzerinde çıktığı belirtilmişti. Ev sahibi de kendisinin banyoya girdiği sırada arama yapan polislerin bombaları birden kanepenin üzerine dizdiğini evde kesinlikle bomba bulunmadığını belirtmişti.

İSTİHBARAT POLİSLERİ GÖZALTINDA

Ayrıca 2010 yılında Tahşiyecilere yönelik operasyonun alt yapısını gerçekleştiren İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden polisler hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

HİDAYET KARACA TUTUKLANDI

Geçtiğimiz aralık ayında soruşturma ile ilgili gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dosyada bir numaralı şüpheli olduğu belirtilen ve Tahşiyecilere yönelik operasyonun talimatını verdiği kaydedeilen Fethullah Gülen hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.