Tahrir Meydanı'na kayıtsız-şartsız bir selamı çok görenler

- Abi, devrim-mevrim diyorlar da... Mısırlı kardeşlerimiz Amerika'nın oyununa geliyor olmasınlar? Benim burnuma Büyük Ortadoğu Projesi kokusu geliyor.

- Burnunun direği kırılsın be kardeşim! Hüsnü Mübarek hangi buyruklarına boyun eğmedi ki Amerikalılar onu devirmek için yanıp tutuşsunlar? Mısırlı kardeşlerimiz kelle koltukta firavunun üstüne yürürken söyleyecek başka bir şey gelmiyor mu aklına? 'Yâ Rabbî, onları muzaffer eyle ve zaferlerini bereketli kıl' diye dua etsene! Mübarek sallanıyor, diğer diktatörlerin bundan ibret aldıklarına daire işaretler geliyor; şöyle ağız tadıyla bir şükretsene! Belki şükrün bereketlenir.


* * *
- Diktatöre muhalefet iyi güzel de, onun tek alternatifi İhvan-ı Müslimin. Mısır demokrasiye geçer ve serbest seçimler yapılırsa sandıktan kesin şeriat çıkar.

- Diyelim ki öyle. Eee?

- Ne bileyim işte. Söyleyeyim dedim.

- Mısır'da devrim olmasın, serbest seçimlere gidilmesin, Hüsnü Mübarek diktatörlüğü payidar olsun mu diyorsun?

- Öyle de demiyorum da...

- Ne diyorsun peki?

- Sen ne dememi bekliyorsun?

- Bosna savaşı sırasında, solcu Boşnak yazar Hamza Bakşiç, Oslobocenye gazetesindeki bir makalesinde şöyle demişti: "Batılılar bizi fundamentalizm tehlikesiyle korkutarak özgürlük savaşından vazgeçirmeye ve saldırgana boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Ben fundamentalizme karşıyım ama halkımın kendi özgür iradesiyle fundamentalizmi seçme hakkı için savaşırım!" Sen de Mısırlılar için böyle diyebilirsin. Kıpti Hıristiyanlar Tahrir Meydanı'nda Cuma namazı kılan devrimci Müslüman yurttaşlarını –İhvancılar dahil- Hüsnü Mübarek'in vahşi milislerine karşı korumak için canlı kalkan olurken sana ne oluyor da Mısır'ı İslamcılardan korumaya kalkıyorsun?


* * *
Tahrir Meydanı'nı KAYITSIZ ŞARTSIZ selamlıyorum.

MAVİ MARMARA SAHNEDE

Genç Öncüler Tiyatro Topluluğu, "Ölüyoruz, Demek ki Yaşanılacak: Mavi Marmara" adlı bir piyes hazırladı.

Gala gösterimi bugün (5 Şubat 2011 Cumartesi) saat 18.30_da Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde

Halka açık, ücretsiz.


yenişafak

Bu yazı toplam 2012 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar