Syriza'dan Kışanak'a Kobani ziyareti!

Syriza'dan Kışanak'a Kobani ziyareti!

Yunanistan'daki Syriza Partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu "Kobani Dayanışma Heyeti", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Yunanistan'daki Syriza Partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu "Kobani Dayanışma Heyeti", DiyarbakırBüyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Kobani için topladıkları insani yardımı ulaştırmak amacıyla gelen "Kobani Dayanışma Heyeti"ni Kışanak, çiçeklerle karşıladı. 

Kobani'nin Yunan halkı ile Kürt halkı arasında bir köprü olduğunu dile getiren Kışanak, "Yunanistan'dan böyle bir dostluk elinin uzatılması, böyle bir dayanışmanın olması bizim için son derece önemlidir. Yunan halkı da büyük acılar yaşamış ve büyük direniş sergilemiş bir halktır, Kürtler de öyle. İki halkın arasında daha güçlü ilişkilerin ve dayanışmanın geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Heyet adına konuşan Avrupa Parlamentosu parlamenteri Georgios Karatsioubanis, Diyarbakır'da olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Karatsioubanis, Türkiye'ye üç grup olarak geldiklerini ve Yunanistan'da Kobani ile ilgili bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Birkaç gün sonra Urfa'nın Suruç ilçesinde bazı toplantılarımız olacak. Yunanistan'da Kobani ile ilgili bir kampanya başlatmıştık. Sağlık ve insani gıda yardımları topladık. Yunanistan'dan üç grup olarak geldik. Birinci grup Gaziantep'te, ikinci grup Kobani'ye geçmek için görüşmeler yapıyor. Bölgeye ilk gelişimiz olduğu için çok heyecanlıyız. Sadece dayanışma için değil aynı zamanda yakın bir temas kurmak için geldik. Amacımız Kürtler ve Yunanlar arasındaki yakınlığı sağlamak ve diyaloğu artırmaktır." 

Heyet, Kışanak'a Syriza'nın mesajını içeren "Dayanışma" logolu bir afiş hediye etti. Kışanak da heyete plaket takdim etti.