Suud'un Yemen'e Saldırıları Bağışlanmayacak

Suud'un Yemen'e Saldırıları Bağışlanmayacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik saldırılarını "bağışlanamaz" olarak tanımladı.

Afham, Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun Yemen'e yönelik saldırılarını "bağışlanamaz" olarak tanımladı ve "Yemen kuşatması Arap halklarının hafızalarından silinmeyecek" dedi.

Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Afham, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonunun Yemen'e yönelik başlattıkları saldırıların üzerinden kırk gün geçtiğini hatırlatarak, "Birçok sivil insanın ölümüne ve yaralanmasına şahit olduk. Aynı şekilde bu ülkenin altyapısı da yok olmanın eşiğinde. Yemen halkı Suudi Arabistan'ın saldırıları yüzünden ilaç, gıda, su ve diğer hayati konularda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda" diye konuştu.

"Yemen, insani felaketin eşiğinde duruyor" diyen Afham, dünya kamuoyuna Yemen'de ölümlerin engellenmesi ve bir insanlık felaketinin yaşanmaması için özel olarak çaba gösterilmesi çağrısı yaptı.

Yemen halkına insani yardımların ulaştırılmasının önceliğine işaret eden Afham, şöyle konuştu:

"Maalesef son günlerde Sana Havaalanı'nın bombalanması gibi tamamen insanlık dışı ve hatta insanlık karşıtı girişimlere şahit olduk. Bu girişimlerin devamı sadece İran'dan gönderilen insani yardımları değil, diğer ülkelerin göndermek istediği yardımları da engellemiş oldu."

Merziye Afham, "Yemen'in kuşatılması bağışlanamaz. Bu Arap halklarının hafızasından silinmeyecektir" diyerek, bu tür girişimleri kınamakla birlikte insani yardımların Yemen halkına ulaştırılması için farklı yollar arayışı içerisinde olduklarını ve Kızılhaç dahil birçok uluslararası kuruluşla görüştüklerini kaydetti.