Suud'un Yemendeki   Asıl Derdi Belli Oldu

Suud'un Yemendeki Asıl Derdi Belli Oldu

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al-i Cabir, Yemen Ensarullah hareketinin Hizbullah'a dönüşmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al-i Cabir, Suudi Arabistan'ın, Körfez İşbirliği Konseyi'nin, 2011 yılında Yemen'deki krize çözüm için sunduğu Körfez Girişimi kapsamında kararlaştırılan Yemen Ulusal Diyalog Konferansı’ndan bu yana, Yemen'de siyasi çözümü desteklediğini dile getirdi.

Al-i Cabir, Suudi Arabistan’ın güney sınırında Hizbullah’ın klonlanmasına veya Yemen’in yeni bir Somali’ye dönüşmesine izin vermeyeceği konusunda da uyarıda bulundu.

Al-i Cabir, 'Yemen'in Geleceği, İnsan ve Kalkınma' başlığı altında, 'Cenadiriyye diyalogu' kapsamında dün düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, “Siyasi yolun başarılı olmasını umuyor ve siyasi sürecin çözüm olduğuna inanıyoruz. Husiler Yemenli taraflarla müzakerede bulunmayı kabul ettiğinde barışı destekliyoruz. Orada devletin olması gerekir. Hizbullah gibi Husilerin de varlığına izin vermeyeceğiz. Yemen'in Somali'ye dönüşmesine de müsaade etmeyeceğiz' dedi.