Suud'un Parası Avrupa'nın İştahını Kabarttı

Suud'un Parası Avrupa'nın İştahını Kabarttı

Değeri 2 trilyon doların üzerinde olan ve yüzde 5'inin halka arz edilmesi kararı verilen dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco'nun parası Avrupa'nın İştahını kabarttı.

Ekonomi dünyası yeryüzünün en büyük halka arz projesine kilitlenmiş durumda. Suud'un devlete ait petrol devi şirketi Saudi Aramco'nun arz işlemleri başlatması ABD'nin iştahını kabarttı.

Twitter'da mesaj yayınlayan Trump, "Suudi Arabistan'ın Aramco'nun ilk halka arzını New York borsasında yapması bizi çok memnun eder. Bu ABD için önemli" ifadelerini kullandı.

AÇ KURTLAR SUUD'A ÜŞÜŞTÜ
Şirketin % 5'nin satılması ile Suudi Arabistan'a yaklaşık 100 milyar dolarlık gelir sağlayacak olan proje için İngilizler ve Amerikalılar Aramco'nun halka arzına ev sahipliği yapmak için adeta yarışıyor. Hem ABD Başkanı Trump hem de İngiltere Başbakanı Theresa May arzın kendi borsalarında olması için yoğun bir diplomasi yürütüyor. 4 Kasım'da meydana gelen iş dünyasına ve prenslere yönelik operasyonun bu arz işlemi ile ilişkisinin olduğu tahmin ediliyor

TESLİMİYETÇİ POLİTİKANIN SONU SÖMÜRÜLMEKTİR

Hatırlanacağı üzere Trump'un seçilmesi sürecinde Suud'un Amerika'daki 700 milyar dolarına el konulacağı tehtidinden sonra Suud yönetimi, Amerika'dan yüklü miktarda silah satın almış ve ABD'nin bir kısım borçları Suud parası ile ödenmişti.

Amerikanın Suud'u sömürmesi süreci beraberinde ekonomik krizi doğurmuş ve petrol zengini ülke Aramco'nun hisselerini satma kararı almıştı. Dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip bir ülkenin ekonomik kriz yaşamasının tek bir nedeni vardır elbette. Amerika'nın şerrinden emin olmak için ona teslim olmak ve israf...

Suud her ikisini de o kadar derinden yaşıyor ki!