Suud'un Kayıp Prensleri !

Suud'un Kayıp Prensleri !

lmondo adlı İspanyol gazetesi, Suudi arabistandaki kayıp prensleri konu alan bir haber yayınladı.

lmondo adlı İspanyol gazetesi, Suudi arabistandaki kayıp prensleri konu alan bir haber yayınladı.

Gazete, üç Suudi prensinin Suud rejimine yönelik sert eleştiriler yöneltmeleri sebebiyle kaçırıldıklarını yazdı.

Gazete, Prens Suud bin Seyfunnasr’ın kaçırılmasına neden olan olayın, Mısır’da Devlet başkanı Mursi’yi deviren Suudi yetkililerin yargılanmasına yönelik isteğini sosyal medya üzerinden dile getirdiği 2015 yılı Eylülü’ne kadar gittiğini belirtiyor.

Habere göre, Prens Suud, Bu olaydan kısa bir süre sonra bir iş anlaşması imzalamak üzere özel uçağıyla gittiği İtalya’nın başkenti Roma’da işlerini hallettikten sonra Roma’ya dönüyor. O günden beri kendisinden haber alınamıyor. 

Olayla ilgili Almanya’da ikamet eden bir başka muhalif Suudi prensi Halid bin Ferhan, benzeri bir olayın kendi başına da gelmesinden korktuğunu ifade etmiş. Ferhan, Suud bin Seyfunnasr’ın öldürüldüğünü düşünüyor

Kraliyet ailesini koruyan özel askeri birliğin komutanlığını yapan Türki bin bender de aynı akibeti paylaşmış. Uzun bir süre kendisinden haber alınamıyor. Doğrudan Kral Selman’ın talimatıyla ortadan kaldırıldığı düşünülüyor. Türki bin bender’in ortadan kaybolmasına neden olan şey ise Kral selman tahta geçtikten sonra Suud yönetiminde reformlar yapılmasını isteyen bir video yayınlaması. Fransa’ya hareket ederken Fas’ta ele geçiriliyor, ardından uçakla Riyad’a getiriliyor.

Gazeteye göre bu kaçırılma olayları arasında en heyecanlısı ise Sultan bin Türki ile yaşanıyor. Suudi ajanları, içinde Prensin bulunduğu Kahire’ye gitmekte olan uçağın yönünü Riyad’a çeviriyorlar. Oyuna getirildiğini fark eden prens, ajanlarla kavga ediyor. Bağrış çağrışlar arasında uçak Riyad’a iniyor ve Prens iner inmez etrafı güvenlik güçleri tarafından sarılıyor. Plakasız bir araca bindirilen Prens Sultan bin Türki’yi o günden beri gören olmuyor.

Gazete, bu kaçırılma olaylarının S. Arabistan hak ettiği ilgiyi görmediğini, bu olayları planlayanların medya ile herhangi bir bilgiyi şimdiye kadar paylaşmadıklarına dikkat çekiyor. Gazete, müteveffa Kral Abdullah’ın kayıp kızları dosyasının da hala kapalı kapılar ardında gün ışığı görmeyi beklediğini ifade ediyor.

Kaynak : KH