Suud'tan Esad Açıkalaması

Suud'tan Esad Açıkalaması

Viyana'da ABD, Rusya ve Türkiye'nin de katılacağı Suriye toplantısı öncesi konuşan Suudi Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr, Esed'in Suriye'de olası geçiş sürecindeki rolü konusunda "Onun tek rolü Suriye'yi terk etmek olabilir" dedi.

Viyana'da ABD, Rusya ve Türkiye'nin de katılacağı Suriye toplantısı öncesi konuşan Suudi Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr, Suriye'nin geleceğinde Beşar Esed'in yeri olmadığı görüşünü yineledi. Cübeyr, gazetecilerin Esed'in Suriye'de olası bir geçiş yönetiminde rolü olup olmayacağı sorusuna "Onun rolü Suriye'yi terk etmek olabilir" yanıtını verdi. 
Suudi Bakan 30 Eylül'den itibaren Suriye'de hava saldırıları başlatan Rusya'yı da eleştirirken, "Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin çok tehlikeli olduğu düşüncesindeyiz. Çünkü bu krizi derinleştiriyor" yorumunu yaptı. 
Beşar Esed'in 4 yıl sonra ilk ziyaretini Rusya'ya yapmasının ardından Viyana'da yarın önemli bir toplantı var. ABD, Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar dışişleri bakanları, Suriye'de Esedli ya da Esedsiz geçiş sürecini görüşecek. 
Kaynak: Reuters