Suud'ta Taht Oyunları

Suud'ta Taht Oyunları

Suud ailesinden bir prens, hanedan büyüklerine mektup yazarak Kral Selman'ın ülkeyi iyi yönetemediğini, ülkeyi felakete götürdüğünü anlattı.

İsminin yazılmasını istemeden bir İngiliz gazetesine de konuşan prensin bu çıkışı sonrasında, Suudi kraliyet ailesi içindeki çatlakların daha da büyümesi bekleniyor.
Suudi Arabistan'da bir prens, kraliyet ailesinde son dönemlerde ciddi bir huzursuzluk olduğunu ve bunun kralın değişimine kadar gidebileceğini öne sürdü.
The Guardian'a konuşan ancak güvenlik gerekçesiyle adının açıklanmasını istemeyen bir Suudi prens, son dönemlerde düşen petrol fiyatlarından, Yemen saldırılarına ve Mina'daki izdihama kadar gelişen birçok olayın kraliyet ailesinde ciddi bir huzursuzluğa yol açtığını söyledi.
Ülkenin kurucusu Abdulaziz Bin Suud'un torunu olduğu belirtilen prensin bu ayın başlarında kralın azledilmesi için aileye iki mektup yazdığı belirtiliyor. Haberde prensin Ocak ayında krallığa gelen Selman'ın iyi bir yönetici olmadığını söylediği belirtiliyor.
Suudi Prens, dört veya beş amcasının yakın bir zamanda gönderdiği mektuplar hakkında görüşmek üzere bir araya geleceğini ifade ediyor. Prens ayrıca amcalarının yeğenleri ile sürekli planlar kurduklarını ve hanedanın ikinci neslinin endişeli olduğunu savunuyor.
Prens halkın büyük çoğunluğunu ve özellikle aşiret liderlerinin de bu konuda rahatsızlık duyduğunu, bunun önünün alınmaması halinde ülkenin felakete sürükleneceğini öne sürdü.