Suudi Yetkili: Katar’da Ciddi Şeyler Olabilir

Suudi Yetkili: Katar’da Ciddi Şeyler Olabilir

Suudi Arabistan Meclisi üyelerinden Muhammed Zulfi, Katar yönetiminde bulunan aile içerisinde istenmeyen şeyler olabileceğini öne sürdü.

BBC Arapça servisine demeç veren Suudi meclis üyesi Muhammed Zulfi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in Katar’daki elçilerini çekmesini değerlendirdi.

Muhamed Zulfi, eski Katar Emiri Hamad bin Halife ile eski başbakan ve dışişleri bakanı Hamad bin Casim’in Körfez bölgesinde ciddi kaygıların oluşmasına neden olduğunu belirterek şu an Katar’ın bölgesiyle yaşadığı gerilimlerin temelinde de eski yöneticilerin olduğunu söyledi.

Yeni Katar Emiri Temim bin Hamad’ın tutumunu değiştirdiğini; ancak şu an herkesten çok daha fazla baskı altında bulunduğunu belirten Muhammed Zulfi, “Çünkü babasının ve eski başbakanın gölgesinin altında bulunuyor. Ben Katar’da ve yönetici aile içerisinde hoş olmayan gelişmeler yaşanmasından endişe ediyorum. Biz böyle bir şeyin olmasını istemeyiz, Katar bizim için önemli bir ülkedir. Umarım Katar yaşananlardan ders alır ve tutumunu değiştirir” dedi.