Suudi Kralı Abdullah, Sisi ile uçağında görüştü

Suudi Kralı Abdullah, Sisi ile uçağında görüştü

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Fas'a giderken Kahire'ye inip, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Başbakan Mihlib ve Savunma Bakanı Subhi ile uçağında bir araya geldi

25 Ocak devriminin ardından ilk kez Mısır'ı ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Başbakan İbrahim Mihlib ve Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile görüştü.

Mısır devlet televizyonunun haberine göre, uçağı Uluslararası Kahire Havalimanı'na inen Kral Abdullah, Cumhurbaşkanı Sisi, Başbakan Mihlib, Savunma Bakanı Subhi'yle yaklaşık 35 dakika süren bir görüşme yaptı. Kral'ın uçaktan inmesi yerine Mısırlı yetkililerin görüşme için Kraliyet uçağına çıkması dikkati çekti.

Görüşmeye dair yayımlanan görüntülerde Kral Abdullah'ın Sisi'yi uçakta karşıladığı, Sisi'nin de Kralı başından öptüğü görüldü. 

Suudi kralın uçağından bile inmeden Sisi ile yaptığı görüşmenin Mısır medyasında Kral Abdullah'ın resmi ziyareti olarak sunulması dikkat çekti.

Abdullah b. Abdulaziz, Mısır'da 3 Temmuz askeri darbesinin ardından yaptığı destek konuşmasında, "Ülkenin içinde bulunduğu karanlık tünelden çıkarıldığını" söylemişti. Ardından gelen süreçte Mısır'a ekonomik yardımlarda bulunan Suud yönetimi, son olarak Sisi'nin cumhurbaşkanı seçimini kazandığını açıklanmasının ardından Mısır için donörler toplantısı düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Kral Abdullah, Mısır'ı en son 25 Ocak devriminden 6 ay önce 28 Temmuz 2010'da ziyaret etmişti.