Suudi Koalisyonu ABD ve İngiltere Yönetiyor

Suudi Koalisyonu ABD ve İngiltere Yönetiyor

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, İngiltere Dışişleri Bakanına yanıt olarak şunları söyledi: ‘Bu ülkenin askeri danışmanları Amerika ile birlikte Yemen’deki operasyonları komuta ediyorlar.



Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Muhammed Ali Husi twitter sayfasında, Yemen’deki çatışmaların azalması çağrısında bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab’a yanıt verdi.

Muhammed Ali Husi twitter sayfasında şunları yazdı: ‘Dominic Raab yanlış bir yolda ilerliyor. İngiltere Dışişleri Bakanı çatışmaların azalması için, ortak operasyonlar odasında gerginliklerin artmasına eden olan ve bu çatışmaları komuta eden İngiliz ve Amerikan uzmanlarla görüşmeliydi.’

El-Husi daha sonra kinayeyle, iki hafta önce Yemen’in el-Cevf eyaleti semalarında düşürülen Tornado İngiliz savaş uçağına atıfta bulunarak şunları söyledi: ‘İngiltere Dışişleri Bakanı Tornado savaş uçaklarının raporlarını da almalıydı.

Bakanla saldırıların azalması konusunda değil, saldırıların durdurulması konusunda hem fikiriz ve bu bizim farkımız.’

İngiltere Dışişleri Bakanı tarafından sunulan Yemen’de çatışmaların azalması önerisi, Yemen Ensarullah Hareketi ve ordu kuvvetlerinin bir ay önce el-Cevf ve Marib eyaletlerinde kapsamlı operasyonlar başlattığı ve Nohom stratejik bölgesini ve el-Cevf eyaletinin el-Hazm şehrini kurtardığı ve şimdi de İhvan el-Islah Partisinin nüfuzunun merkezi olan Marib stratejik şehrinin yedi kilometresinde bulunduğu bir zamanda yapılmıştır.’

 

rasthaber