Suudi Koalisyon  Katliam Yaptı

Suudi Koalisyon Katliam Yaptı

Suudi savaş uçaklarının Umran şehrinin bir bölgesinde yerleşim alanına düzenlediği son saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Suudi savaş uçaklarının Umran şehrinin bir bölgesinde yerleşim alanına düzenlediği son saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan savaş uçaklarının Yemen’in Umran şehrinin el-Berid bölgesine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a ve yaralananların sayısı da 19’a ulaştı. 

Suudi savaş uçakları Pazar akşamı, 6 defa Umran şehrinde bulunan el-Kışla caddesindeki yerleşim alanlarını hedef aldı.

El-Mesire haber kanalı, Arabistan’ın Umran şehrindeki son saldırısına ilişkin bir video yayınladı.

Ensarullah resmi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam bu saldırının ardından twitter da işgalci Arabistan Koalisyonunun aynı şekilde cinayetlerine devam ettiğini ve en son el-Berid bölgesini hedef aldığını ve bu saldırıları uluslararası ve Amerika kılıfıyla ve Birleşmiş Milletler’ in ihmali gölgesinde gerçekleştirdiğini yazdı.

Muhammed Abdüsselam, Suudi işgalcilerin suiistimallerinin şiddetinin, uluslararası toplumun ve insanlığa karşı suç işleyen müstekbir ülkelerin sessizliği ışığında arttığını vurguladı.

Ensarullah resmi Sözcüsü ayrıca, ‘Bu cinayetler sadece bizim caydırıcı gücümüzü ve kararlılığımızı arttırmaktadır.’ ifadelerinde bulundu.

Umran’da Suudilerin saldırılarını kınayan protestolar düzenlendi. Dün Umran şehri sakinleri de Suudi Koalisyonunun cinayetlerine itiraz ederek protesto düzenledi.