Suudi gazeteden Hizbullah iddiası

Suudi gazeteden Hizbullah iddiası

Suudi Arabistan sermayeli Okaz adlı gazete batı diplomatik kaynaklarından naklen, Hizbullah ile Siyonist rejim arasında bu yıl bir savaş olasılığı olduğunu iddia etti.

Suudi gazetesi Okaz, "Batı diplomatik kaynakları" olarak nitelendirdiği kaynaklardan naklen, tüm tahminlerin ve raporların bu yaz Hizbullah ile Siyonist rejim arasında bir savaş yaşanacağını gösterdiğini iddia etti.

Okaz, bu gazetelerden naklen, Lübnan yetkililerini savaş çıkarmakla suçlayarak şu iddialarda bulundu: ‘Hizbullah şu anda kuşatma altında olduğunu hissediyor ve bu nedenle kuşatmayı kaldırmaya hazır ve İsrail'e karşı savaşın sayfayı çevirip durumu değiştirebileceğine inanıyor.

Öngörülere göre, çatışmanın ABD başkanlık seçimleri öncesinde gerçekleşmesi ve Lübnan'ın güney sınırlarını ve Suriye-İsrail sınırını kapsaması bekleniyor.

Lübnan'daki direnişe yakın bir medya kuruluşu olan el-Alam el-Harbi, Cumartesi günü, direnişin Siyonist rejimin işgali altındaki şehirleri  hassas güdümlü füzelerle hedef alabilme gücüne sahip olduğunu ve Filistin’in her yerinde çok küçük ve hassas hedeflere bile saldırabildiğini gösteren bir video yayınladı. (Ajanslar)