Suudi Bakan  Siyonistleri Övdü

Suudi Bakan Siyonistleri Övdü

Suudi Arabistan, İslam işleri bakanı Siyonist Rejim'i bir ülke olarak tanımlayarak, Siyonist Rejim'in Filistinli hacılara yönelik uygulamaları ve onlara çıkış izni vermesinden övgüyle söz etti.

Suudi Arabistan, İslam işleri bakanı Siyonist Rejim'i bir ülke olarak tanımlayarak, Siyonist Rejim'in Filistinli hacılara yönelik uygulaması ve onlara çıkış izni vermesinden övgüyle söz etti.


Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanı Abdullatif Âli Şeyh, Siyonist Rejim'i Katar ile kıyaslayarak, İsrail'in bu yıl Beytu-l Harem'in ziyaretçilerinin gidişine engel olmadığını ancak Katar'ın bunu yapmadığını iddia etti. 


Suudi bakan bu iddialarını dile getiriken, Katar, vatandaşlarının Hac görevini yerine getirmek için Arabistan'a gitmelerine engel oldu.


Doha, Riyad'ı Katarlı hacılara engel çıkarmakla suçluyor ve Arabistan'ın kara, hava ve iki ülke arasında doğrudan gidiş-geliş imkanı sağlayan yolları kapatarak hac görevini yerine getirmek isteyen Katarlılara engel olduğunu belirtiyor. 


Doha şuana kadar defalarca Arabistan'ın Katarlıların hac görevini yerine getirmelerine imkan tanımadığını ve Katarlıların Mekke'ye gidişine engel çıkardığını belirtti.


Katar'da bulunan seyahat acentaları, Riyad'ın bu ülke vatandaşlarına hac kaydı linkini kapattığını duyurdu. Katar'da 200 bin kişi bu ülkenin hakkı doğrultusunda hac görevini yerine getirmek istiyor ancak Katarlı yetkililer kayıt yapılamadığını belirtiyor.


Buna karşın Arabistan, Katarlı hacıları kabul ettiğini ancak Doha'nın engel olduğunu belirtiyor. 


Bin Selman'a yakınlığı ile bilinen Suudi İslam İşleri Bakanı sosyal medyadaki açıklamasında, 'hac için gelenler hoşgeldiler ve ne yazık ki herkes gelmiyor, yine de Allah'a şükrediyoruz. Hac İslam'ın farzlarından biridir ve kimse buna engel olamaz ya da bunu zorla yaptıramaz' ifadelerini kullanmıştı. 


Arabistanlı bakan daha sonra Katar'a, 'Şaşırtıcı olan, bizim çok yönlü tanıdığımız (İsrail gibi) bir ülkenin hacıların hac görevini yerine getirmek için Arabistan'a gitmelerine engel olmaması ancak bir başka ülkenin (Katar) bildiğimiz kadarıyla hacılara engel olmasıdır' ifadelerini kullandı. 


Arabistan İslam İşleri Bakanının Siyonist Rejim'i övme konusundaki bu adımı sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisine neden oldu. 


2017 Haziran ayından bu yana Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri Doha'yı kendi politikalarına ortak etmek ve isteklerini kabul etmeye zorlamak amacıyla Katar'ı bölgede istikrarsızlığın sebebi olmakla suçlayarak, yaptırım uyguluyorlar.