Suudi Arabistan'dan BM'ye 100 milyon $ bağış

Suudi Arabistan'dan BM'ye 100 milyon $ bağış

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler'e (BM) terörle mücadele için, 100 milyon dolar bağış yaptı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suudi Arabistan'nın BM Terörle Mücadele Merkezi'ne terörle ilgili fonuna, 100 milyon dolar nakit para bağışında bulunması dolayısıyla bu ülkenin Washington Büyükelçisi Adel bin Ahmed el-Cubeyr ve BM Terörle Mücadele Merkezi'nin Danışma Kurulu üyesi Suudi Arabistan'ın BM Daimi Temsilcisi Abdullah el-Muallimi'yi makamında kabul etti.

Büyükelçi El-Cubeyr, terörizm şeytanı tarafından acı çektiklerini, terörden acı çekmeyen ülkelerin ciddi bir şekilde ''umursamaz'' göründüklerini ifade etti.

Genel Sekreter Ban da Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı ve Krallığı Irak halkına yaşam kurtarıcı nitelikte 500 milyon dolarlık yardımını hatırlatarak ''son derece cömert destek'' veküresel dayanışmaya duygusu olduğunu söyledi.

BM Terörle Mücadele Merkezi, 2005 yılında Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından tasarlanmış, 2011 yılında terörizmin meydana getirdiği yeni güvenlik tehditleri üzerine hizmete girmişti. Merkeze daha önce ABD, Almanya ve İngiltere'de yardımda bulunmuştu.

Büyükelçi Muallimi'nin verdiği bilgiye göre, merkez bugüne kadar 31 terörle mücadele projesine destek vererek terör organizasyonunda yer almış gençlerin topluma geri dönmelerine ve hayatlarını yeniden kazanmalarına yardımcı oldu.