Suudi Arabistan Sivilleri Bombaladı

Suudi Arabistan Sivilleri Bombaladı

Yemenli kaynaklar, işgalci Suudi ordusunun Yemen'in kuzeyindeki Saada eyaletindeki yerleşim alanlarına topçu ve roket saldırıları düzenlediğini açıkladı.

El-Mesire kanalı, Suudi Arabistan'ın Yemen’in kuzeyindeki Saada eyaletine acımasızca topçu ve füze saldırıları düzenlediğini açıkladı.

El-Mesire kanalı şu açıklamalarda bulundu: ‘Saada eyaletindeki çeşitli bölgeler, köyler ve yerleşim alanları Perşembe günü Suudi topçuları ve Suudi ordusunun roket saldırılarıyla bombalandı.

Edinilen bilgilere göre, Yemen-Suudi sınırındaki Razih bölgesinin çeşitli yerlerine 30'dan fazla roket ve top mermisi atıldı.

Son altı yıldır, işgalci Suudi güçleri ve paralı askerleri sürekli olarak Saada eyaletinin sınır köylerini hedef aldı ve şimdiye kadar birçok vatandaşın şehit olmasına ve yaralanmasına ve insanların mallarının zarar görmesine neden oldu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer bazı Arap ülkeleriyle birlikte 26 Nisan 2015'te sözde Arap koalisyonunu oluşturarak Yemen'e saldırmaya başladı, ancak son beş yıl içinde Suudilerin diğer müttefikleri bu koalisyondan çekildi.

Bu yıllar boyunca, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere binlerce Yemen vatandaşı, Suudi savaş uçakları tarafından yapılan hava saldırılarında öldürüldü. (Ajanslar)