Suudi Arabistan Müftüsü'nden IŞİD fetvası

Suudi Arabistan Müftüsü'nden IŞİD fetvası

Suudi Arabistan Müftüsü'nden IŞİD fetvası

Şeyh, Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan yazılı açıklamasında, İslam dininin kemal ve güzellik dini olduğunu ifade ederek, tüm kesimlere sağduyu ve denge çağrısı yaptı.
Radikalizm, aşırıcılık ve teröre karşı uyarıda bulunan Şeyh, bunların yeryüzünde bozgunculuğa yol açacağını, İslam'da bu türden şeylerin olmadığını dile getirdi.
Terörün, İslam'ın baş düşmanı olduğunu belirten Şeyh, "IŞİD ve El-Kaide'nin işlediği suçlarda görüldüğü gibi Müslümanlar da terörün başlıca kurbanlarıdır. Bu Harici örgütler, İslam dininden değildir. Müslümanları günahkar ve suçlu gören bu kişiler, kanları ve malları helal kılınan Hariciler'in uzantısıdır" ifadelerini kullandı.
Şeyh, açıklamasında rivayet edilen şu Hadis-i Şerife de yer verdi: ''Ahir zamanda yaşları küçük, akılları zayıf bir grup insanlar/birtakım gençler ortaya çıkacak. Kur'an okurlar ama imanları gırtlaklarından öteye geçmez. Okun yaydan çıkıp fırladığı gibi dinden çıkarlar. Onlara nerede rastlarsanız onları öldürün. Kuşkusuz, onları öldürmek, kıyamet günü, öldürenler için bir ücret/bir mükafat sağlar."
Hariciler

Dini ve siyasi konulardaki aşırı görüşleri ve faaliyetleriyle tanınan gruplar olarak bilinen Hariciler, İslam tarihinde ilk kez dördüncü halife Hz. Ali ve Suriye Valisi Muaviye bin Ebu Sufyan arasında meydana gelen Sıffin Savaşı'nda ortaya çıkmıştır. Arapçada "Ayrılanlar, isyan edenler" anlamına gelen Hariciler, Sıffin Savaşı'nda hakem tayinini kabul etmesinden dolayı Hz. Ali'den ayrılanların meydana getirdiği bir fırkanın adı olarak anılır.
Kaynak: AA