Suudi Arabistan Kralı'nın Danışmanı: İsrail Hayali Bir Düşman

Suudi Arabistan Kralı'nın Danışmanı: İsrail Hayali Bir Düşman

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın danışmanı Enver Eşki, BBC'de katıldığı bir programda İran ve İsrail ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

BBC’de yayınlanan ‘Diyalog Noktası’ isimli programa katılan Kral Selman’ın danışmanı Enver Eşki, “Filistinliler Suudlular değil” derken, “diğer devletlerden önce, mantık öncelik Suudi Arabistan’ın savunulmasını gerektirir” ifadeleriyle Filistin’in Suudi Arabistan’ın önceliği olmadığını vurguladı.

Eşki, Suudi Arabistan’ın, İsrail’in varlığından dolayı İran’a karşı ABD-İsrail ittifakının içerisinde yer almayacağını söyledi.

Eşki, Riyad yönetiminin Suudi Arabistan şehirlerine yönelik yeni bir saldırı girişiminde bulunulduğu taktirde ancak İran ve Hizbullah’a karşı bir savaşta İsrail’le ortak hareket edebileceğini ifade etti.

"İsrail hayali, İran gerçek düşman"

BBC’deki konuşmasında İsrail’i şiddetli bir şekilde savunan Enver Eşki, İsrail’in hayali bir düşman olduğunu İran’ın ise gerçek bir düşman olduğunu söyledi.

Enver Eşki, İsrail’le normalleşme sürecine de dikkat çekti. Eşki, değişik platformlarda İsrail’le normalleşmeyi savunmuş, İsrail Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı Dore Gold ile Amerika’da aynı panelde konuşmacı olmuş ve samimi pozlar vermişti.

 

Kaynak : Rast Haber