Suudi Arabistan Eski İstihbarat Başkanı Şaşırttı

Suudi Arabistan Eski İstihbarat Başkanı Şaşırttı

Suudi Arabistan eski İstihbarat Başkanı: İsrail Batılı bir sömürgeci güçtür

ABD ve İngiltere'de büyükelçilik yapmış bir isim olan Prens Turki el Faysal, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi'nin de video konferans yoluyla katıldığı Bahreyn'deki güvenlik zirvesinde Tel Aviv yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

El Faysal, İsrail ile yapılacak herhangi bir normalleşme anlaşmasının Filistinlilerin kendi bağımsız devletlerini teşkil etmelerine yardımcı olması gerektiğini savundu.

İsrail'in bir yandan barış isterken diğer yandan Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini ifade eden El Faysal, Tel Aviv yönetimiyle ilgili, "İstedikleri zaman Filistinlilerin evlerini yıkıyorlar, istedikleri zaman onları öldürüyorlar" dedi.

İsrail'in Filistinliler üzerindeki uygulamalarına dikkat çeken El Faysal, Filistinlilerin kendi vatanlarında zorla yerlerinden edildiklerini savunarak, İsrail'i "Batılı sömürgeci güç" olarak tanımladı.

Suudi Arabistan yönetiminde herhangi bir resmi konuma sahip olmayan Turki el Faysal'ın Filistin konusundaki söylemlerinin Kral Selman ile aynı çizgide olduğu