Suud'dan Yemen Sınırına Askeri Yığınak

Suud'dan Yemen Sınırına Askeri Yığınak

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırına yakın bölgelerde ağır askeri teçhizat taşıdığı belirtiliyor...

Presstv'nin haberine göre, Suud Yemen sınırına topçular dahil ağır askeri techizatlar konuşlandırdı.

Reuters'e konuşan ABD'li yetkililer, Suudi Arabistan’ın Yemen ile sınır bölgesinde yoğunlaştırdığı askeri sevkiyatın 'önemli’ olduğunu belirtti.

Yetkililerden biri, Şii Husilerin Yemen’in güneyine ve Yemen Devlet Başkanı Abdurrabu Mansur Hadi’nin siyasi faaliyetlerini yürüttüğü Aden'e girmeleri halinde, Hadi'yi korumak amacıyla hava saldırılarına hazırlanıyor olabileceğini belirtti.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka yetkili ise, ABD’nin Suudi Arabistan’ın söz konusu sınır bölgesinde askeri teçhizatları ile alakalı istihbarat bilgisine sahip olduğunu, ancak gücün nerede konuşlandığını veya ne büyüklükte olduğu ile alakalı kesin bir bilginin bulunmadığını dile getirdi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman Bin Abdulaziz ise, dün ülkenin Yemen sınırında konuşlanan askeri gücü ve teçhizatlarını bizzat denetlemişti.

Bu arada, Abdurabbu Mansur el-Hadi, BM Güvenlik Konseyi'ne başvurarak, Husilerin ilerlemesini durdurmak için "gönüllü ülkelerin" askeri müdahalesine izin veren bir BMGK kararı almasını talep ettiği belirtilirken

Diğer taraftan, BM'nin Yemen temsilcisi Cemal Benomar, "Husilerin ülkenin tamamını ele geçirerek hakimiyet kurmasını beklemek hayalcilik olur. Ama Cumhurbaşkanı [Abdurrabu Mansur] Hadi'nin de tekrar istikrarı getirecek kadar destek çekmesi aynı ölçüde zor. Ülke mevcut gidişatıyla Suriye, Libya ya da Irak'taki gibi uzun süreli bir çatışmanın eşiğinde" dedi.