Suud'dan Sivil Katliamına İsrail Gibi Bahane

Suud'dan Sivil Katliamına İsrail Gibi Bahane

Suudi Arabistan Yemen'e yapılan operasyon kapsamında saldırılarını sürdürürken koailodyonun sözcüsünden manidar bir açıklama geldi.

Tevhidhaber / Haber Yorum

İsrail'in Gazze'yi bombalarken sivillerin hedef alınmasındaki sorumluluğu Hamas'ın üzerine atıp "sivil kalkan" iddialarını bu kez Suud kılıf olarak kullandı.

Yapılan saldırıların sonucunda tepkiler arttıkça mecburen yapılan bu açıklamalar operasyonun hedef gözetilmeden yapıldığının da açık göstergesi olurken, Suud'un saldırılarında sivillerin öldürüldüğünün açık itirafı olarak kabul edildi.

İlgili haber:

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, Husilerin koalisyonun sivilleri hedef almasını sağlamak amacıyla yerleşim birimlerine uçaksavarlar yerleştirdiğini ileri sürdü. Pakistan operasyona asker göndererek destek olmaya hazırlanıyor.  

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" Operasyonu Sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki hava üssünde düzenlenen basın toplantısında operasyona ilişkin açıklamalar yaptı. 

 

Asiri, Yemenlileri İran'ın desteklediği Şii Husilerin toplantı yerlerinden uzak durmaya çağırarak, "Husiler, koalisyon güçlerinin bombaladığı imajını oluşturmak için havan toplarıyla yerleşim birimlerine saldırıyor" iddiasında bulundu.  

Husilerin sivillere ait konutların üzerine uçaksavarlar yerleştirdiğini de öne süren Asiri, "Husi militanlar, sivilleri hedef almamızı sağlamak için yerleşim birimlerine uçaksavarlar yerleştirerek, bizi buraları bombalamaya yönlendiriyor" dedi.