Suud'dan Abbas'a İstifa Baskısı

Suud'dan Abbas'a İstifa Baskısı

İsrailli bir internet sitesi, Suudi Arabistan’ın Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas üzerinde baskı yaptığını yazdı

İsrailli bir internet sitesi, Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberinde Trump’ın barış anlaşmasına ilişkin olarak Filistin tarafına yaptığı teklifin kabul edilmesi için Suudi Arabistan’ın Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas üzerinde baskı yaptığını yazdı.

Bölgesel mühendislik çalışmalarını hızla sürdüren Amerikan yönetimi, Suudi Arabistan üzerinden taraflara yönelik baskılarına devam ediyor.

Son olarak Filistin özerk yönetim başkanı Mahmut Abbas, çeşitli konuları görüşmek için Riyad’daydı.

Riyad yönetimiyle bölgesel gelişmeler ve Filistin’deki son durum hakkında görüş alış verişinde bulunmak için Suudi Arabistan’a giden Abbas’ın ziyareti sırasında Kraliyet yönetimi, Abbas’a bir öneri getirdi.

Suud’a ziyaret düzenleyen Mahmut Abbas, ya Trump’ın bölgedeki anlaşmazlıklara son verecek olan ve yüzyılın anlaşması olarak nitelendirilen Filistin-İsrail arasındaki barışa ilişkin önerilerini kabul edecek ya da istifasını sunacak.

Yeni veliahd Muhammed bin Selman’ın da katıldığı Abbas-Kral Selman görüşmesinde ayrıca ABD Başkanı Trump’ın damadı Kuşner ve ABD’nin bölge temsilcisi Jeysın Grinbılat’ın iki hafta önce Riyad’a düzenlediği ziyaretle ilgili bilgilerin de Abbas’a aktarıldığı kaydedildi.

Kaynak : Kudüshaber