Suud'da Sular Durulmuyor

Suud'da Sular Durulmuyor

Suudi Arabistan başsavcılığı, yolsuzluk soruşturması kapsamındaki gözaltıların henüz birinci dalgayı oluşturduğunu açıkladı. Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud, yeni atadığı bakanlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Suudi arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud, dünya kamuoyunu şaşırtan gözaltı dalgasının ardından, görevden alınan bakanlar yerine yenilerini atadı.

Yeni Kraliyet Muhafızları lideri Prens Khalid bin Ayyaf Mukrin olurken, Muhammed el Tuvaiji yeni Ekonomi ve Planlama Bakanı olarak atandı. Atamadan sonra yemin eden bakanlar, Kral Selman ile fotoğraf da çektirdi.
4 yıldır Kraliyet Muhafızları Bakanı olan Prens Mutab bin Abdullah ve Nisan’dan bu yana ekonomi bakanlığı yapan Adil Fakih, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın başında olduğu ‘yolsuzluk soruşturması’nda gözaltına alınanlar arasındaydı. Prens Mutab bin Abdullah, tahta aday isimler arasında görülüyordu.

'BU DAHA BİRİNCİ DALGA'
Suudi Arabistan’da Başsavcılık, yolsuzluk soruşturması kapsamındaki gözaltıların henüz birinci dalgayı oluşturduğunu açıkladı. İlk dalganın şüphelilerin kaçma ihtimali nedeniyle gizli tutulduğu da ifade edildi.

Başsavcı Şeyh Saud El Muceb, gözaltına alınanların sorgularından "çok sayıda kanıt" elde ettiklerini de söyledi.

5 YILDIZLI OTELDE GÖZALTI İDDİASI
Cumartesi akşamı Yemen’deki İran destekli Husilerin Riyad’a balistik füze atmasının ardından başlatılan operasyonda, Suudi Arabistan’da 11 prens ve aralarında iş insanları ve resmi yetkililerin olduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki kişilerin, Riyad’daki 5 yıldızlı otellerde tutulduğu tahmin ediliyor.

GÖZALTINA ALINANLARIN HESAPLARI DONDURULDU
Suudi Arabistan, yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınanların banka hesaplarını dondurma kararı aldı. Telekomünikasyon ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerin banka hesaplarının dondurulmasının yanı sıra bu kişilerin tüm varlıklarının devlet mülkü olarak kaydedileceği aktarıldı.

PRENSİN UÇAĞI DÜŞTÜ
Diğer yandan, siyasi bir deprem yaşayan Suudi Arabistan'da, bir prensin içinde bulunduğu helikopter Yemen sınırında düştü. Düşen helikopterde Prens Mansur bin Mukrin'le birlikte diğer yetkililer vardı.