Suud'da Ortalık Karıştı

Suud'da Ortalık Karıştı

Suudi Arabistan Kralı Selman, başta Dışişleri Bakanı olmak üzere ülkedeki yöneticilerde değişime gitti.

Suudi Arabistan’da Kral Selman bin Abdülaziz’in imzasıyla yayımlanan Kraliyet Kararnamesi ile bakanlıklarda, valiliklerde ve elçiliklerde köklü bir revizyona gidildi.

Dışişleri Bakanlığına, eski ekonomi bakanlarından İbrahim Assaf atanırken, bu görevi yürütmekte olan Adil el Cubeyr ise Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı yapıldı.

Ulusal Uzay Ajansının da kurulduğu kararname ile, bu kurumun başına, Turizm Otoritesi Başkanlığını yürüten ve aynı zamanda bir astronot olan Sultan bin Selman getirildi.

Eğitim Bakanlığında yapılan revizyona göre, söz konusu bakanlığa Hamad El Şeyh atandı.

Yayımlanan kararname ile, Ulusal Muhafız Bakanlığına Prens Abdullah bin Bandar atanırken; Halk Güvenliği Direktörlüğüne ise Halid bin Karar el Harbi getirildi. Ulusal Güvenlik Danışmanlığına yapılan atamada ise bu koltuk Musaad el Ayban’a teslim edildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in imzasıyla yayımlanan kararname ile Enformasyon Bakanlığına Türki el Şabbana atandı.

Spor Otoritesinin başına Prens Abdülaziz bin Türki el Faysal getirilirken, Eğlence Otoritesi Başkanlığına ise Türki el Şeyh atandı.

13 bölgeden oluşan Suudi Arabistan’ın Asir Bölgesi’nin valiliğine, Türki bin Talal atandı. Bu görevi şimdiye dek Faysal bin Halid yürütüyordu.

Söz konusu kararname ile Cevf Bölgesi Valiliği görevini yürüten Bedr bin Sultan’ın yerine Prens Faysal bin Navaf atandı.

İrili ufaklı birçok değişime imza atılan kararname ile Ticaret Bakanlığı Asistanlığına Eman el Mutairi getirildi.

Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçiliği görevini yürüten Prens Muhammed bin Navaf görevden alındı.