Suud  Yemen'de Katliam Yaptı

Suud Yemen'de Katliam Yaptı

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı, Suudi koalisyonun saldırıları sonucu 13 binden fazla Yemenlinin hayatını kaybettiğini açıkladı

 

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Salih El-Samad, El-Meyadin televizyonuna verdiği röportajda, Suudi Arabistan’ın saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısınının 13 bine ulaştığını, bu sayının içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğunu belirtti.

Salih El- Samad şunları söyledi: “Taiz’in güneyindeki Zubab ve El-Mocha savaşı sadece Yemenliler için değil, bütün Araplar için önemli olan bir onur savaşıdır.

Zubab, El-Amiri ve El-Mocha’da durum kontrol altındadır ve işgalci Suudi koalisyonu orada hiçbir ilerleme kaydedememiştir ve bu koalisyonun bahsettiği zaferler sadece hayali medya zaferleridir çünkü bu koalisyonun birçok komutanı öldürülmüştür.”

İsrail Bab’ül Mendep savaşında okun ucudur

El-Samad röportajın başka bir bölümünde, İsrail’in Husilerin Bab’ül Mendep’e yaklaşma tehlikesi bulunduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bab’ül Mendep savaşı İsrail ile yapılan bir savaştır. Husiler tarafından Bab’ül Mendep’e yönelik hiçbir tehlike bulunmamaktadır. Biz bunu bütün dünya halkına kanıtladık ve bu boğaz uluslararası deniz seyahatleri için güvenli bir bölge olarak kaldı.

İsrail Bab’ül Mendep savaşında okun ucudur ve Siyonist yetkililerin Suudi rejim yetkilileri ile görüşmesi ve aynı zamanda Erite ve Somali’de adalarının satın alınması ve bu hayati önem taşıyan geçitlerin İsrail tarafından kontrol edilmeye çalışılması, bu iddianın en büyük kanıtıdır.”

Amerika’nın bölgeyi bölme planı

El-Samad, Amerika’nın bölgeyi bölme planını uygulamaya çalıştığını ve Yemen’de siyasi çözüme engel olduğunu vurgulayarak, “Suudi Rejimi Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte kesinlik kazanmış anlaşmaları bile başarısızlığa doğru sürüklediler” dedi.

Kaçak Cumhurbaşkanının IŞİD ve El-Kaide ile olan bağlantısı

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı röportajının diğer bir bölümünde, Mansur Hadi’nin IŞİD ve El-Kaide liderleriyle Taiz ve Midi savaşlarına katılmaları konusunda anlaştığını ve Aden’deki El-Meaşık Sarayında El-Kaide liderleriyle bir araya geldiğini söyledi.

El-Samad şu ifadelerde bulundu: “El-Islah (Reform) Partisi 2011 yılından şimdiye kadar hava kuvvetlerinden ve siyasi güvenlik kuvvetlerinden 2 bin subay ve komutanı öldürmüştür.”