Suud Prensi iŞİD'in Uyuşturucusunu Kullanmış

Suud Prensi iŞİD'in Uyuşturucusunu Kullanmış

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün yaşanan olayda gözaltına alınan Suudi Prensi Abdül Muhsin Bin Welid Bin Abdülaziz ile ona yardım eden dört Suudi Arabistanvatandaşının sorgusu halen devam ediyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün yaşanan olayda gözaltına alınan Suudi Prensi Abdül Muhsin Bin Welid Bin Abdülaziz ile ona yardım eden dört Suudi Arabistanvatandaşının sorgusu halen devam ediyor. 

1986 doğumlu olan Suudi Prensin jetinde yapılan aramalarda 40 bavula saklanmış iki ton uyuşturucunun, IŞİD tarafından kullanılan ile aynı türdeki uyarıcı madde olduğu ortaya çıktı.

Bu uyarıcının savaş sırasında tetikte kalabilmeleri için IŞİD militanları tarafından kullanıldığı biliniyor. Özellikle Reuters ve Time'ın yaptığı haberlerle geçtiğimiz yıllarda bu tür uyuşturucu ile IŞİD bağlantısı gün yüzüne çıkmıştı. Bu uyuşturucu maddenin aynı zamanda savaş ekonomisi için kullanıldığı ve Suriye’nin hapların ticaretinin yapıldığı merkez haline geldiği iddialar arasında yer alıyordu. 

70'li yıllarda ilaç olarak üretilen bu uyarıcı madde 80'lerde bağmlılık yaptığı gerekçesiyle pek çok ülkede yaşaklandı ve uyuşturucu olarak sınıflandırıldı. 

Prensin uçağında bulunan hapların, şimdiye kadar Beyrut'taki Havalimanı'nda ele geçirilen en yüksek miktarda uyuşturucu olduğu belirtiliyor.