Suud Müftüsünden Yemen Saldırısına Destek

Suud Müftüsünden Yemen Saldırısına Destek

uudi Arabistan baş müftüsü ve alimler birliği başkanı Şeyh Abdulaziz bin Abdullah, Suud öncülüğünde Yemen'e yönelik saldırıların "İslam şeriatını Safevi tehlikesinden korumak için" yapıldığını ve "Müslümanların bu operasyonlara destek vermesi gerektiğini"

Suudi Arabistan baş müftüsü ve alimler birliği başkanı Şeyh Abdulaziz bin Abdullah, Suud öncülüğünde Yemen'e yönelik saldırıların "İslam şeriatını Safevi tehlikesinden korumak için" yapıldığını ve "Müslümanların bu operasyonlara destek vermesi gerektiğini" ileri sürdü. 
 
Suud müftüsü, geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamalarda Suud kralı Selman bin Abdulaziz'in Yemen'e yönelik saldırıların 'İslam akidesini Safevi tehlikesinden korumak için başlattığını, ve Suudi Arabistan'ın bu operasyonlarla İslam'ı korumayı amaçladığını' söyledi.
 
Suud'un ABD, Mısır, Katar, BAE ve Türkiye desteğiyle Yemen'e yönelik saldırılarında 2015 sonunda 2,236'sı çocuk 8270 kişi hayatını kaybederken, 16 binden fazla kişi de yaralandı.
 
BM tarafından yayımlanan Yemen raporunda da Suud savaş uçaklarının mülteci kamplarını, düğünleri, toplu taşıma araçlarını, sağlık tesislerini, yerleşim bölgelerini, camileri, pazarları, fabrikaları, gıda depolarını, okulları ve havalimanlarını hedef alan saldırılarına ilişkin belge ve bulgulara yer verildi ve Suud'un bu tür sivil alanlara en az 120 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.
 
Raporda Suudi Arabistan'ın uyguladığı "bir savaş yöntemi olarak halkı aç bırakmanın" tüm uluslararası anlaşmalarca yasaklandığı ve bunun savaş suçu sayıldığı da belirtildi

İslami Analiz