Suud-MOSSAD, İran Mesaisi

Suud-MOSSAD, İran Mesaisi

ABD'nin New York kentinde ‘İran’daki rejimi değiştirme’ zirvesi gerçekleştirildi. İran'ın etkisizleştirilmesi konusunda ağız birliği yapılan zirveye Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr'in yanı sıra MOSSAD şefi Yossi Cohen de katıldı.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın BM Genel Kurulu’ndaki açıklamalarının önemli bir kısmında İran yer aldı. Yaptığı konuşmada İran’a tehditler savuran Trump, tüm ülkelere de İran’daki rejimin izole edilmesi konusunda çağrıda bulundu. 

TRUMP, İRAN’A TEHDİTLER SAVURDU

BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "İran nükleer anlaşmayı terörü desteklemek için kullandı. İran'da ABD ve İsrail'i yok etmeye çalışan bir rejim var. Tüm ülkeleri İran'daki rejimi izole etmeye çağırıyoruz. İran diktatörlüğü Suriye'de ölüm ve yıkımı destekledi." ifadelerini kullanan ABD Başkanı Trump, adeta İran’daki yönetimin değiştirilmesi için düğmeye basmış oldu.

ORTAK HEDEF: İRAN

Trump’ın BM kürsüsünden İran’a savurduğu tehditlerle eş olarak, ABD’nin New York kentinde de son derece dikkat çeken bir zirve gerçekleştirildi.

İran’la 2015’te gerçekleştirilen nükleer anlaşmaya karşı çıkan ülkeleri bir araya getiren ve İran’daki rejimin değiştirilme çalışmalarına hız kazandırılması konusunda ağız birliği yapılan zirvede çarpıcı isimler yer aldı.

SUUDİ BAKAN İLE MOSSAD ŞEFİ AYNI ZİRVEDE

ABD’nin New York kentinde gerçekleştirilen ‘İran Zirvesi’ne ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe ve Siyonist İsrail Rejimi’nin istihbarat örgütü MOSSAD’ın şefi Yossi Cohen’in katıldığı öğrenildi.

ABD’de BM Toplantıları sürerken gerçekleştirilen zirvede Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr ile MOSSAD Şefi Yossi Cohen’in aynı toplantıda yer alması son derece dikkat çekerken Suudi Bakan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SUUDİ BAKAN ADİL EL CUBEYR: İRAN’DAKİ REJİM DEVRİLMELİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un da yer aldığı ‘İran Zirvesi’nde konuşan Cubeyr, İran’daki yönetimin kendi iradesiyle değişme ihtimalinin olmadığını söyleyerek “İran’daki rejim devrilmeli” ifadelerini kullandı.

BAE’NİN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ: İSRAİL, İRAN TEHDİDİ ALTINDA

ABD’nin New York kentinde düzenlenen ‘İran Zirvesi’ne katılan dikkat çekici isimlerden bir diğeri de Birleşik Arap Emirlikleri’nin Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe oldu.

Zirvede diğer katılımcılar gibi İran’daki rejimin devrilmesi gerektiğini savunan Uteybe, “İran’a yönelik dış baskı gerekiyor. İran’daki gidişatın değişmesinin anahtarı bu” ifadelerini kullandı.

İran’a karşı gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmeye devam edilecek olan çalışmaların Avrupa ve Asya ülkeleri tarafından da tam anlamıyla desteklenmesi gerektiğini söyleyen Uteybe, Körfez ülkeleri ve Siyonist İsrail Rejimi’nin İran tehdidi altında olduğunu ifade etti. 

ABD’Lİ TEMSİLCİDEN İRAN AÇIKLAMASI: RİSK BİRİKTİRİYORUZ

Zirvede söz alan bir diğer isim de ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İran Özel Temsilcisi Brian Hook oldu. Diğer konuşmacılar gibi İran’ın etkisizleştirilmesi gerektiğini söyleyen Hook, “İran’ın yayılmasını engelleyemediğimiz sürece risk biriktiriyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İran Özel Temsilcisi Brian Hook konuşmasında, Yemen’de yaşanan gelişmelere de değinerek İran’ın Husilere destek verdiğini söyledi. 

MOSSAD ŞEFİ, ADİL EL CUBEYR’İN ARDINDAN KONUŞTU

ABD’de düzenlenen İran karşıtı zirvede yer aldığı öğrenilen MOSSAD Direktörü Yossi Cohen’in Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr’in ardından katılımcılara hitap ettiği bildirildi.

Cohen’in konuşmasından önce kameraların zirvenin yapıldığı salondan çıkarıldığı da öğrenildi.

JOHN BOLTON’DAN AVRUPA ÜLKELERİNE İRAN TEHDİDİ

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Siyonist İsrail Rejimi, İran’a karşı aynı fikirleri paylaşırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da İran konusuna dair açıklamalarda bulundu.

İran’ı ve İran’la ticaret yapmaya devam eden ülkeleri adeta tehdit eden John Bolton, ''Avrupalıların ya da başkalarının yaptırımlarımızı savuşturmasına izin vermeye niyetli değiliz'' dedi.

Öte yandan Bolton, Trump'ın İran'a karşı yaptırımların ikinci aşamasını devreye sokacağı 4 Kasım'dan itibaren İran'la iş yapmaya devam edenlerin 'korkunç sonuçlarla' karşılacaklarını söyledi.

milligazete